stiri Braila – debraila.ro

Simionescu, fostul primar al Brailei: „Eu cand ma duc pe afara ma uit in containerele stradale, sa vad si eu ce contin. Numai prin aeroport functioneaza colectarea selectiva a deseurilor”

Fostul edil al municipiului, Aurel Simionescu, in prezent consilier personal al primarului Marian Dragomir, a afirmat, vineri, ca nici in strainatate nu functioneaza exclusiv colectarea selectiva a deseurilor, facand referire la dezbaterea publica legata de faptul ca majorarea taxei de salubritate a fost cauzata de faptul ca, la Braila, nu a fost pus in practica un sistem de colectare selectiva.

„Si in afara, colectarea selectiva este un element si da, si nu. Eu cand ma duc pe afara ma uit in containerele stradale, sa vad si eu ce contin. Foarte putine sunt unice, se respecta (n.r. colectarea selectiva) mai mult prin aeroport, numai ca functioneaza sortarea. Functioneaza statiile (n.r. de sortare a deseurilor), care sunt pe diverse formule, formula magnetica, pneumatica, gravitationala, in functie de ce se doreste sa se sorteze. In formatul respectiv ajung resturile separat si se utilizeaza, a declarat fostul primar.

Simionescu a mai subliniat faptul ca in „vreo 20 de zone din municipiu” au fost amplasate containere pentru hartie, sticla si mase plastice, insa nu si-au dovedit utilitatea, nerespectandu-se sortarea gunoiului: „Prima data lucrurile au fost civilizate, cu mici exceptii s-a respectat sortarea. Apoi, au aparut niste cetateni harnici care au inceput sa bage mana si sa ia de acolo ce era sa fie, operatorii nu au fost foarte harnici in anumite momente si acele clopote se umpleau diferentiat. De PET-uri aveau grija anumiti cetateni. Am aruncat apoi acolo si punga noastra cu mancare si lucrurile nu au mai…”

 

Comentarii