stiri Braila – debraila.ro

Simionescu, despre brailenii care critica majorarea taxei de salubritate: „Cand se scumpesc gazul metan sau energia electrica e liniste. Cand e vorba de autoritatea locala toata lumea expandeaza”

Consilierul personal al primarului Marian Dragomir, Aurel Simionescu, fost edil al municipiului timp de doua mandate, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, referitor la criticile la adresa majorarii taxei de salubritate cu peste 50%, ca atunci cand se scumpesc gazul metan, energia electrica sau benzina „e liniste”, iar cand majorarea este hotarata de autoritatile locale „toata lumea expandeaza„.

„Eu v-as spune ce mi se pare corect, dar s-ar putea sa sara lumea in sus. Mie mi se pare corect ca fiecare sa plateasca cantitatea de gunoi pe care o produce. (…) Noi suntem niste oameni care vedem lucrurile abia cand ni se pare ca avem catre cine sa ne indreptam. Cand se scumpeste gazul metan e liniste, cand se scumpeste energia electrica e liniste, cand se scumpeste benzina… Cand ajungem la autoritatea locala si avem apa etc., toata lumea expandeaza. De ce? Pentru ca aici se poate duce direct catre cineva pe care il poate considera vinovat, de la consilierul local la primar. Este firesc daca eu consum 10 metri cubi de gaz metan, sa platesc 10 mc. Tot asa, daca eu stiu sa imi gospodaresc gunoiul si ma duc cu o punguta care are 2 kg, fata de altul care duce totul la gramada si are 20 kg. Daca dau deoparte ceea ce inseamna pet si hartie si ma duc doar cu punguta de 2kg as vedea ca nu platesc 2 lei ca vecinul, ci 50 de bani, a spus Simionescu.

Comentarii