stiri Braila – debraila.ro

Si Braila se afla pe lista judetelor cu spitale unde probele la dezinfectanti au iesit neconforme

Ministerul Sanatatii a publicat, cu acordul Parchetului General, lista celor 50 de spitale in cadrul carora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanti, o unitate fiind in Braila. Este vorba despre Centrul Integrat de Medicina Paliativa „Venetia”, primul spital privat din judet, infiinta in urma cu 5 ani ani. Lista completa cuprinde spitale din capitala si din 22 de judete.

Centrul „Venetia” este dotat pentru tratarea in regim de spital a bolilor cronice grave si pentru asistenta specializata pentru o categorie larga de boli cronice si are contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.

Conform Ministerului Sanatatii, „pentru siguranta pacientilor”, in cele 50 de unitati sanitare, „au fost luate toate masurile administrative perntru evitarea oricarui risc la adresa pacientilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante in cauza”.

Reprezentantii Centrului Integrat de Medicina Paliativa „Venetia” nu au dorit sa comenteze situatia.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a autosesizat, dupa ce o ancheta jurnalistica a scos la iveala ca pacientii sunt tratati in spitale dezinfectate cu substante care au o concentratie mult mai mica decat cea de pe eticheta si pe care statul nu le controleaza in laborator.

La inceputul acestei saptamani, jurnalistul Catalin Tolontan a socs la iveala faptull ca spitalele sunt dezinfectate cu substante pe care statul nu le controleaza niciodata in laborator, nici macar atunci cand le da avizul de comercializare.

Calitatea produselor dezinfectante folosite in spitale este esentiala pentru prevenirea si controlul infectiilor nosocomiale.

Comentarii