stiri Braila – debraila.ro

Sensul giratoriu de pe digul Braila-Galati va costa JUMATATE DE MILION de lei | Primarul: „Este adevarat ca suma este mare!”

Consilierii municipali au aprobat, saptamana trecuta, un proiect de hotarare referitor la indicatorii tehnico-economici ai sensului giratoriu de la intersectia strazii Mircea Malaeru cu drumul national 22B, cunoscut ca soseaua dig Braila-Galati. La acest moment, sensul giratoriu este amenajat provizoriu, cu balize de plastic.

Obiectivul de investitii va costa aproximativ 504.000 de lei, urmand sa fie gata in jumatate de an: o luna de zile va dura proiectarea, iar cinci luni executia.

Primarul Marian Dragomir a recunoscut faptul ca suma este una mult mai mare decat cea platita pentru realizarea altor sensuri giratorii din municipiu, insa, totusi, a tinut sa mentioneze ca „este cel mai ieftin dintre toate”, concluzie desprinsa dintr-o analiza proprie.

„Suma aceasta, care dumneavoastra vi se pare mare, este pentru ca suprafata pe care o are sensul giratoriu este chiar tripla fata de altele. Si am sa va dau exemple: sensul giratoriu de pe strada Comuna din Paris, intersectia cu Soseaua Focsani, a costat 230.000 lei plus TVA, in conditiile in care suprafata afectata a fost de 1.537 mp. Rezulta un cost de 149,91 lei/metru patrat. Sens giratoriu Mircea Malaeru, cel despre care vorbim noi acum: suprafata afectata este de 4.440 mp, impartita la costul la care ati facut dumneavoastra referire rezulta 95,41 lei pe mp. In conditiile in care se intervine, repet, pe o suprafata de 4.440 mp. Este adevărat ca suma este mare, deoarece suprafata este aproape tripla fata de celelalte sensuri giratorii din municipiu si, in plus, o sa se intervina in profunzime, pe straturile de fundare ale strazii. In concluzie, sensul acesta giratoriu este aproape triplu fata de celelalte, dar discutand de cost pe metrul patrat e cel mai ieftin care s-a realizat vreodata in municipiu”, le-a spus Dragomir consilierilor municipali care au criticat valoarea investitiei.

Sensul giratoriu va fi construit de firma „Promotas”, care apartine fostului consilier judetean Marcel Motoc (PSD), in urma unei licitatii organizate in toamna anului trecut.

Comentarii