stiri Braila – debraila.ro

Seful USR Braila il ataca pe primarul din Maxineni, singurul primar USR din judet | C. Stancu vorbeste despre „mama si sotia” lui Postolache

Situatie hilara in USR Braila: presedintele filialei, care candideaza pentru un nou mandat, il ataca public pe unicul primar pe care partidul il are in judet. 

Catalin Stancu, care a obtinut 6,03% la alegerile locale din 2020 – atunci cand a candidat pentru fotoliul de presedinte al Consiliului Judetean, vorbeste despre „mama si sotia” primarului Ionut Postolache. Prin intermediul unui comunicat de presa, liderul USR a raspuns acuzatiilor potrivit carora ar fi orchestrat alegerile pentru filiala municipala astfel incat prefectul Nicusor Ciocan sa ramana in functia de presedinte, iar membri fostului partid PLUS, care a fuzionat cu USR, sa fie inlaturati din forurile de conducere

Stancu, care este si presedintele Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului – functie primita in urma negocierilor din coalitia guvernamentala, sustine ca Postolache a fost contestat „de catre colegii din USR” pentru ca „a facut campanie in favoarea altor partide”. Contestarea facea referire la dreptul primarului din Maxineni de a vota la alegerile interne.

„Este de notorietate faptul ca acesta (n.r. Ionut Postolache), dupa ce a fost ales primar, inainte cu cateva zile de alegerile parlamentare (n.r. decembrie 2020), a postat public pe contul sau de Facebook ca sustine la parlamentare oameni precum presedintele pesedist al Consiliului Judetean Braila. Ori, oameni asemanatori cu un lider PSD, mai gasesti doar in PSD! Implicarea mea in aceasta situatie este una singura, si anume aceea ca, dimpotriva, atunci cand am vazut contestatia, am facut demersurile sa o retragem. Primarul din Maxineni a fost liber sa voteze si sa fie ales in organizatia USR Maxineni. Din cate am inteles din procesul verbal primit de la USR Maxineni a si fost ales presedinte al filialei. Sa vina cineva sa ma acuze ca nu l-am lasat pe Postolache sa voteze este o mare minciuna, una spusa cu nesimtire. In legatura cu acuzatia ca eu as fi folosit „’metoda autobuzul’”, aceasta mi se pare hilara! E chiar ca in povestea aia in care hotul era primul care striga ’”hotii”. Nu as fi vrut sa intru in amanunte, insa pentru ca tot a venit vorba de Postolache, primarul din Maxineni, o sa vi-l dau tot pe el exemplu. La alegerile locale am fost in campanie la el, sa-l ajutam. Avea vreo 50 de membri in organizatie. Astazi stiti cati are? 5(cinci). De ce numai cinci? Pentru ca i-a transferat pe toti la Municipiul Braila, inclusiv pe mama si sotia sa, inclusiv catelul si purcelul! Deci, autobuzul din Maxineni cu cel puțin 45 de persoane a aterizat la Plus Braila”, a precizat presedintele USR.

Catalin Stancu a mai adaugat faptul ca „alegerile au fost corecte”, singura problema semnalata in timpul alegerilor pentru filiala municipala fiind faptul ca „trei-patru candidati provenind din randul ex-PLUS au incercat sa-si faca in sala de votare campanie”.

„(…) lucru cu care nu am putut sa fiu de acord, invitandu-i afara din sala. Oricat de multa bunavointa am fi avut, asa ceva nu putea fi acceptat. Trebuie sa fii zero ca si om politic, daca nu intelegi un lucru elementar ca acesta, ca nu poti sa-ti faci campanie in timpul votului”, a concluzionat sursa citata.

Trebuie mentionat faptul ca dupa luni bune de la publicarea postarii in care vorbea despre proiectele finantate de Consiliul Judetean in comuna, la care face referire catalin Stancu, Postolache fost vizitat chiar de catre vicepremierul Dan Barna, liderul USR de la nivel central, care a venit chiar in Maxineni.

SCANDAL la USR-PLUS: Prefectul Ciocan, ALES cu acuzatii de FRAUDA in fruntea Organizatiei Municipale | Oameni facuti membri de partid peste noapte, ca sa-l voteze pe Ciocan | PLUS a fost inlaturat din structurile de conducere

Comentarii