stiri Braila – debraila.ro

Șeful PNL Însurăței CONTRAZICE Poliția: „Bătrâna a alunecat singură în spatele mașinii mele. N-a fost accident!” | Varianta afaceristului Cîrîc: „S-a ridicat, s-a scuturat și am făcut o glumă cu ea. Au fost polițiști la femeie acasă. Plângere penală n-a făcut, că ea… nu știu. N-a făcut, că m-am mai întâlnit cu ea!”

Afaceristul Daniel Cîrîc (foto), președintele PNL Însurăței, contrazice informațiile potrivit cărora a lovit cu mașina o femeie de 76 de ani și a plecat fără să anunțe Poliția. Mai exact, liberalul afirmă că nici măcar nu a existat un accident rutier, ci „bătrâna a alunecat singură, îgenunchi”

La polul opus, în acest caz, după cum am publicat anterior, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție Județean a transmis, la cererea DEBRAILA.ro, faptul că oamenii legii au deschis dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Însurăței s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Daniel Cîrîc, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Tineretului din Însurăței, ar fi accidentat o persoană după care a părăsit locul accidentului.

„Pe 9 septembrie, în jurul orei 10:00, bărbatul ar fi susprins și accidentat o femeie, în vârstă de 76 de ani, ce se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis. Femeia nu a solicitat ajutor medical, iar conducătorul auto nu a anunțat polițiștii cu privire la evenimentul rutier în care a fost implicat, părăsind locul accidentului”, arată Poliția.

Cîrîc: „Am făcut și o glumă cu ea: <<Ce căutai, bre, sub mașina mea?>> N-a făcut plângere, că m-am mai întâlnit cu ea

Președintele PNL Însurăței a declarat pentru DEBRAILA.ro faptul că femeia „a alunecat singură în spatele mașinii”, moment în care a auzit „un ciocănit în portbagaj”. Ar fi traversat intersecția cu autoturismul, oprind pe partea cealaltă, coborând și discutând cu bătrâna.

„Eu eram angrenat în intersecție, să traversez șoseaua europeană cu mașina. Urmăream tot felul de TIR-uri, ca să pot traversa. În spatele mașinii mele am observat o bătrână cu baston. Exact când am găsit ocazia să traversez, am auzit un ciocănit în mașină, în portbagaj. Cred că a lovit cu bastonul! Bătrâna alunecase. Am traversat, am oprit mașina. Bătrâna, care ma știe de copil, s-a ridicat, s-a scuturat și am făcut o glumă cu ea: „Ce căutai, bre, sub mașina mea? Ai grijă și mata, că nu mai vezi bine!”. Oricine poate să se împiedice. Ea a alunecat singură, în genunchi, așa… Avea și ochelari, avea și bastonul… I-am zis să aibă grijă cum circulă. N-a fost accident!”, a precizat politicianul.

Cîrîc a mai subliniat faptul că Poliția ar fi fost anunțată de către „un polițist local din Însurăței, care e fan PSD” și care ar fi fost martor la momentul în care s-a produs incidentul. Totodată, liderul PNL din Însurăței este convins că bătrâna „n-a depus nicio plângere penală”.

„Sunt sigur-sigur că la Poliție a sunat un polițist local din Însurăței, care e fan PSD și care era acolo când s-a întâmplat. Polițistul local, mi-a zis bătrâna că a întrebat-o dacă nu vrea să depună plângere. Ea i-a spus că n-are nimic și că a alunecat în spatele mașinii. Femeia n-a depus nicio plângere penală. Pe ce mi-au făcut dosar? Cică au fost polițiști (n.r. de la IPJ) la ea acasă. Plângere penală n-a făcut, că ea… nu știu! N-a făcut, că m-am mai întâlnit cu ea!”, a concluzionat sursa citată.

Cine e Cîrîc?

În luna mai 2022, deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila, anunța că Daniel Cîrîc a fost numit la conducerea organizației din Însurăței, fiind numit ca președinte interimar de către Biroul Politic Județean.

„El este un vechi membru PNL. Înainte că candideze că independent a fost liberal. Zilele trecute s-a înscris din nou în PNL și în cadrul BPJ am decis că el să preia conducerea PNL Însurăței”, declara Popa la acel moment.

La alegerile locale din 2020, Daniel Cîrîc a candidat pentru fotoliul de primar al orașului Însurăței, din postura de candidat independent, reușind să adune 22,25% dintre voturi. Acesta a pierdut în fața social-democratului Ionel Gheorghe, care, în urmă cu mai puțin de jumătate de an, a fost demis din funcție de către prefect.

Gheorghe a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate, care l-a acuzat că s-a aflat în incompatibilitate în anul 2012, atunci când a deținut simultan funcția de primar precum și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Grupului Școlar Industrial Însurăței, în prezent, Liceul Tehnologic ”Nicolae Titulescu”.

Comentarii