stiri Braila – debraila.ro

Seful judetului se vaccineaza, primarul Dragomir inca nu | „Vreau sa dau un exemplu!” / „Trebuie sa existe suficiente doze pentru persoanele vulnerabile”

Social-democratul Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean, se va vaccina in cadrul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare anti-COVID, in timp ce primarul Marian Dragomir afirma ca nu o va face – cel putin in aceasta etapa.

Chiriac sustine ca aproximativ 50% dintre angajatii Consiliului Judetean si-au exprimat dorinta de a se vaccina, motiv pentru care isi doreste sa procedeze la fel.

„Vreau sa dau un exemplu si ma voi vaccina. Imi doresc sa ii protejez pe cei dragi, dar si pe colegii din institutie, asa ca, atunci cand imi va veni randul, o voi face fara sa ezit, Nu imi e frica de ac… am trecut eu prin lucruri mai rele, ca sa fac o gluma! Nu vreau sa fiu primul caci sunt cadrele didactice si alte categorii socio-profesionale care sunt mai indreptatite sa se vaccineze, dar ma voi vaccina in etapa a doua, pentru ca aici ne incadram”, a declarat seful judetului.

De cealalta parte, primarul Marian Dragomir si-a exprimat clar intentia de a nu se vaccina in cea de-a doua etapa, desi, potrivit reglementarilor, se incadreaza datorita prisma functiei detinute, mentionand faptul ca „trebuie sa existe suficiente doze de vaccin pentru persoanele vulnerabile care doresc sa se imunizeze”.

„Primaria Braila a pregatit Centrele de vaccinare selectate de ISU, Prefectura, Primarie, ISJ si Directia de Sanatate Publica, astfel incat persoanele care doresc sa se vaccineze sa aiba aceasta posibilitate. In opinia mea, prima data trebuie sa existe suficiente doze de vaccin pentru persoanele vulnerabile care doresc sa se imunizeze: persoane peste 65 de ani, cele cu boli pulmonare cronice, cardiovasculare, obezitate, diabet zaharat, neoplazii, cancer, etc, in functie de recomandarile specialistilor. Nu ma incadrez in aceste categorii care au prioritate”, a subliniat edilul.

Programarile persoanelor care au peste 65 de ani si ale celor cu boli cronice se pot face individual, prin medicii de familie, prin serviciile de call-center, prin directiile de asistenta sociala si prin apartinatori. De cealalta parte, in cazul persoanelor care deservesc activitati esentiale, programarea se face prin intermediul angajatorului, insa beneficiarii pot alege ziua si locul unde vor sa se vaccineze.

Comentarii