stiri Braila – debraila.ro

Seful judetului, MASURI TRANSANTE la Spitalul Judetean: „Nu mai accept greseli. Cetateanul sa nu mai fie pus in situatii jenante” | Ce s-a hotarat legat de criza medicamentelor

La sfarsitul saptamanii trecute, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) a avut loc o sedinta fulger pe tema crize medicamentelor si a materialelor sanitare, la solicitarea social-democratului Francisk Iulian Chiriac (foto), presedintele Consiliului Judetean.

In cea mai recenta sedinta a legislativului judetean, dupa ce liberalii i-au cerut demisia Deliei Rasnoveanu – managerul SJU si au reclamat lipsa medicamentelor din spital, Chiriac a promis ca se va intalni cu cei responsabili de aprovizionarea unitatii spitalicesti, pentru a identifica sursa problemelor. Dupa intalnire, sursa citata a anuntat ca in perioada urmatoare vor fi implementate o serie de masuri menite sa readuca situatia la normal.

„Asa cum am declarat in plenul ultimei sedinte, ieri (n.r. joi, 31 ianuarie) am fost la Spitalul Judetean si impreuna cu factorii decidenti am facut o evaluare a situatiilor, tinand cont astfel de cele prezentate de catre colegii mei consilieri. Am identificat probleme in aprovizionarea cu medicamente a spitalului si implicit a responsabililor in acest caz. Am trasat directive clare, cu termen de indeplinire de 12 ore, nerespectarea acestora finalizandu-se cu demisia acelora ce nu le pun in practica. Consider ca lipsa de comunicare a condus la aceasta situatie, motiv pentru care reiterez ideea ca nu mai accept greseli care sa-si puna amprenta in viata cotidiana a cetatenilor, mai ales cand vine vorba de sanatate”, a precizat presedintele Consiliului Judetean.

Totodata, seful CJ a mentionat ca ajuns la „o concluzie simpla” legata de Spitalul Judetean, aratand ca unitatea spitaliceasca „trebuie sa ofere doar servicii medicale performante si de calitate, iar pentru asta toti cei implicati in actul medical trebuie sa isi faca treaba”.

„Este necesara o buna comunicare si colaborare astfel ca beneficiarul final – cetateanul sa nu mai fie pus in situatii jenante. Practicile „condamnabile si nejustificate” acceptate pana acum, atat de pacient cat si de cadrele medicale, trebuie sa inceteze ba chiar schimbate”, a conchis Chiriac.

Consilierii judeteni Marian Sirbu si Danut Lungu (PNL) au lansat, saptaman trecuta, o serie de atacuri dure la adresa managerului Spitalului Judetean de Urgenta, despre care spun ca gestioneaza intr-un mod dezastruos problemele unitatii spitalicesti, la conducerea careia se afla de aproape doi ani. Mai mult decat atat, Sirbu i-a cerut public demisia Deliei Rasnoveanu.

Comentarii