stiri Braila – debraila.ro

Seful judetului, despre UPU: „E pentru primiri urgente. Reflecta si conduita pacientilor”

Intrebat cum comenteaza dezbaterile din mediul online despre situatia de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean, unde unii braileni sustin ca au asteptat chiar si 9 ore pana au fost vazuti de un medic, presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a precizat ca „adevarul este undeva la mijloc”, lasand sa se inteleaga ca la unitate se prezinta si pacienti care nu reprezinta o urgenta din punct de vedere medical.

„Adevarul cu situatia de la UPU este undeva la mijloc. Eu va readuc aminte ca UPU, chiar prin denumire, este pentru primiri urgente, au un mod de desfasurare pe anumite coduri. Este foarte adevarat ca poate si pacientii sunt nerabdatori de a avea intaietate la serviciile de urgenta. Sunt foarte multi pacienti acolo, iar personalul este foarte putin si intervine aceasta zona de disconfort, ca sa nu ii zic de nervozitate, in care pacientul asteapta foarte mult, iar cadrele medicale, fiind foarte putine, nu pot sa se desfasoare la maxim. Am rugat-o pe sefa UPU ca personalul sa isi faca treaba conform fisei postului. Nu cred ca tot personalul este nepoliticos. Ei mai au si o anumita stare si de acasa, sa nu vorbesc de salarii. Sunt niste proceduri pe care noi trebuie sa le respectam. Aceasta stare de animozitate la UPU reflecta si din partea noastra de conduita”, a spus Chiriac.

Seful judetului a mai adaugat faptul ca la UPU exista „niste proceduri” pe care pacientii trebuie sa le respecte, aratand ca situatia „reflecta si conduita pacientilor”: „Vreau cazuri concrete, nu doar sa zicem ca am asteptat 9 ore. Nu mai accept lucruri la pachet. Personalul trebuie sa aiba ecuson, sa stii cine ti-a vorbit urat.”

Unitatea de Primiri Urgente se afla in subordinea Ministerului Sanatatii, nu a Spitalului Judetean.

Comentarii