stiri Braila – debraila.ro

Seful ISJ, despre primarul Dragomir: „Isi doreste foarte mult sa fie inconjurat de elevi imbracati sumar, in ciorapi de matase” | Canciu nu mai vrea ca elevii de la Liceul de Arte sa participe la festivitatile Primariei

Inspectorul scolar general Catalin Canciu, recent numit in functie, a facut o declaratie nefericita la adresa primarului Marian Dragomir. Canciu, care este si presedintele Organizatiei Municipale a PNL, a afirmat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca edilul „isi doreste foarte mult sa fie inconjurat de elevi imbracati sumar”

Intre cei doi s-a iscat un razboi al declaratiilor, dupa ce Dragomir s-a opus publici propunerii Inspectoratului Scolar Judetean de a fi reduse numarul de clase de la patru licee din municipiu, respectiv Colegiul National „Gh. M. Murgoci”, Colegiul National „N. Balcescu”, Liceul Teoretic „N. Iorga” si Colegiul Economic „I. Ghica”. Primarul i-a cerut lui Canciu „sa renunte la aceste practici dictatoriale si ilegale”.

Revenind la declaratia sefului invatamantului brailean, Canciu a reformulat-o atunci cand jurnalistii i-au atras atentia asupra faptului ca poate genera controverse. 

„Nu mai spun despre faptul ca domnul primar isi doreste foarte mult sa fie inconjurat de elevi, elevi imbracati sumar atunci cand temperaturile aerului sunt extreme. Eu o sa le propun… (n.r. jurnalisti: Cum adica imbracati sumar?) Sumar adica in ciorapi de matase, intr-un costum traditional chiar daca sunt temperaturi pe minus. Reformulez daca se intelege cu totul altceva… Reformulez, la spectacole, la festivitati de tot felul, Liceul de Arte trebuia sa se prezinte cu elevi, in costumatii specifice, care nu pot fi formate din sube si caciuli foarte groase”, a precizat inspectorul scolar general.

Primarul il acuzase pe Canciu de faptul ca si-ar dori suplimentarea numarului de clase la Liceul de Arte, unde inspectorul scolar general este profesor, in timp ce propune reducerea de clase la cele trei licee.

In replica, Catalin Canciu a anuntat faptul ca le va cere profesorilor de Liceul de Arte sa nu mai participe cu elevi la festivitatile organizate de Primaria Municipiului Braila.

„O sa le cer colegilor mei profesori de la Liceul de Arte sa boicoteze pe viitoar toate activitatile Primariei, ca domnul primar sa inteleaga importanta acestui liceu si sa nu mai faca afirmatii pe care nu le stapaneste in integralitate”, a concluzionat seful ISJ.

Comentarii