stiri Braila – debraila.ro

Șeful ISJ Brăila, PNL-istul Canciu, numit secretar de stat la Turism, după ce a vizitat 4 țări în 4 luni, pe fonduri europene, când era inspector școlar general | Popa, șeful PNL, declarase că va fi secretar de stat la Educație sau Cultură, dar Canciu a ajuns la Antreprenoriat și Turism, în locul brăileanului Dobrescu, care a fost mutat la Ministerul Muncii, în locul lui Boboc, adversarul lui Popa

Brăila a rămas fără inspector școlar general, după ce PNL-istul Cătălin Canciu (foto) a fost numit secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, pe locul ocupat de un alt PNL-ist brăilean, Florin Dobrescu, fost prefect și fost șef al Poliției Făurei. Mutările au fost anunțate de deputatul Alexandru Popa, președintele PNL Brăila.

Totodată, Dobrescu, rămas fără funcție prin numirea lui Canciu, a fost transferat pe fotoliul ocupat până acum de Cătălin Boboc, rivalul politic al lui Alexandru Popa, respectiv secretar de stat la Ministerul Muncii.

„În urma rezultatelor foarte bune obținute de Cătălin Canciu în ultimii ani ca inspector școlar general, am luat decizia de a-l promova pe acesta în funcția de secretar de stat. La rugămintea mea, domnul Canciu a acceptat să meargă la București și a fost numit astăzi (n.r. vineri) în funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului”, a explicat deputatul Popa.

Totuși, în urmă cu aproximativ o luna și jumătate, chiar Popa vorbea despre o posibilă numire a lui Canciu într-o funcție de secretar de stat, însă la Ministerul Educației sau Ministerul Culturii.

Recent, Cătălin Canciu a fost în centrul unui scandal mediatic generat de faptul că, timp de patru luni consecutive, a fost plecat în Portugalia, Italia, Belgia și Islanda, în cadrul unor proiecte finanțate prin fonduri europene.

Șeful ISJ Brăila: „De atâția ani, eu nici nu mai știu cum arată o vacanță” | REAL: În ultimele 5 luni, Canciu a vizitat 5 țări – Portugalia, Italia, Belgia, Turcia și Islanda | Explicația: „Sunt proiecte ale inspectoratului școlar”

Comentarii