stiri Braila – debraila.ro

Șeful ISJ Brăila: „De atâția ani, eu nici nu mai știu cum arată o vacanță” | REAL: În ultimele 5 luni, Canciu a vizitat 5 țări – Portugalia, Italia, Belgia, Turcia și Islanda | Explicația: „Sunt proiecte ale inspectoratului școlar”

Cătălin Canciu, inspector școlar general, consilier local municipal și președinte al PNL – Municipiu, susține că funcția de șef al învățământului implică „o răspundere permanentă”, fapt care l-ar fi ținut departe de vacanțe în ultimii ani.

Mai mult decât atât, politicianul liberal a precizat că nici măcar într-un weekend nu a putut sta departe de treburile instituției pe care o conduce.

„Eu nu m-am angrenat în discuții foarte adânci pentru că, va spun sincer, la inspectorat se muncește foarte mult și răspunderea este permanentă. De atâția ani, eu nici nu mai știu cum arată o vacanță sau un weekend pentru că în permanență…”, a afirmat PNL-istul

Canciu a făcut declarația în contextul unei posibile renunțări la fotoliul de inspector școlar general pentru a fi numit într-o funcție de secretar de stat la Ministerul Educației sau Ministerul Culturii. Totuși, numirea în Guvern nu este încă sigură, după cum a arătat deputatul Alexandru Popa, președintele Organizației Județene PNL Brăila.

Realitatea însă îl contrazice total pe inspectorul școlar general, care a vorbit despre munca aproape perpetuă pe care o depune.

O simplă verificare a ultimelor 5 luni, mai exact de la sfârșitul lunii februarie și până în urmă cu aproximativ două săptămâni, dovedește faptul că șeful ISJ a vizitat nu mai puțin de 5 țări, începând cu Portugalia și sfârșind cu Islanda.

„Nu sunt excursii, sunt proiecte ale inspectoratului școlar și să știți că acolo se fac activități de dimineață până seara”, sustine Canciu.

Totuși, au existat și țări din care Canciu a publicat fotografii de familie și cu obiective turistice, nu doar activități educaționale.

Vizitele în străinătate ale inspectorului școlar general:

februarie – Portugalia

martie – Italia

aprilie – Belgia

mai – Turcia

iunie – Islanda

Comentarii