stiri Braila – debraila.ro

Seful invatamantului brailean DEMIS | Canciu: „Daca eram in PSD, nu se intampla asta. Voi actiona in instanta”

Seful Inspectoratului Scolar Judetean, profesorul Catalin Canciu, a fost notificat, vineri, ca va fi demis din functie. Canciu va mai ramane la conducerea ISJ pana pe 4 septembrie.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, a luat decizia demiterii, in afara de Canciu, a alti 12 sefi de inspectorate. Vor fi revocati inspectorii scolari generali din Caras Severin, Ialomita, Ilfov, Buzau, Vrancea, Constanta, Sibiu, Olt, Arad, Tulcea, Mehedinti si Calarasi.

Ministrul Educatiei ii reproseaza sefului ISJ Braila ca nu a transmis la Bucuresti o serie de rapoarte. De cealalta parte, Canciu sustine ca situatia descrisa de minister nu e reala si ca isi va cauta dreptatea in instanta.

„Daca eram in PSD, nu se intampla asta. Nu vrea sa fac politica cat timp sunt la inspectorat, am spus-o mereu. Am pregatit plangerea prealabila pentru instanta si, poate, pana pe 4 septembrie mi se va da dreptate si ordinul va fi suspendat. Daca nu, la sefia ISJ va veni o coada de topor. Rezultatele mele sunt vizibile. Este clar o actiune politica. Prima oara am crezut ca e o gluma”, a declarat Catalin Canciu pentru DEBRAILA.

Comentarii