stiri Braila – debraila.ro

Seful CJ, despre Sectia ATI de la Judetean: „Este una noua, data in folosinta in 2017, aparatele sunt nou-noute. Nu cred ca exista vreo problema, dar vom fi foarte vigilenti si vom verifica”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a comentat, miercuri, situatia Sectiei ATI de la Spitalul Judetean de Urgenta, care, potrivit ISU „Dunarea”, nu are autorizatie de securitate la incendiu. 

Chiriac a explicat faptul ca exista un aviz de securitate la incendiu si ca solicitarea de obtinere a autorizatiei va fi depusa „in scurt timp”. Se pare ca lucrarile care se deruleaza in spital au intarziat demersul, intrucat autorizatia trebuie emisa pe intreg corpul de cladire. 

„ATI-ul are aviz! Este o cladire data in folosinta in 2017 si, tinand cont ca mai sunt cateva lucrari, vom depune autorizarea in scurt timp. Au fost si mai sunt lucrari de facut in continuare. Avem proiect european pe corpul de legatura din care face parte Unitatea de Primiri Urgente, avem lucrari la subsolul celorlalte cladiri care fac legatura cu corpul ATI. Suntem in faza de documentare si partea de proiectare la corpul mare de cladire al Spitalului Judetean si o sa trebuiasca sa autorizam din nou si acest corp de cladire”, a precizat seful CJ.

Francisk Iulian Chiriac a mai adaugat faptul ca a cerut conducerii unitatii spitalicesti, in ciuda faptului ca „Sectia ATI este noua, cu aparate nou-noute”, sa demareze verificari.

„Din momentul in care s-a intamplat tragedia de la Piatra-Neamt, am trimis solicitare si am vorbit si telefonic cu managerul, cerand sa verifice inca o data toate instalatiile si echipamentele care pot genera un astfel de eveniment tragic. Eu va spun ca Sectia ATI este una noua, data in folosinta in 2017, aparatele sunt nou-noute si nu cred ca exista vreo problema din punct de vedere al instalatiilor in momentul de fata, dar vom fi foarte vigilenti si vom verifica corespunzator”, a concluzionat sursa citata.

Comentarii