stiri Braila – debraila.ro

Seful CJ, despre pacientii din Vrancea: „PNL spune ca dorim enclavizarea Brailei. Adica fara COVID-19 intr-un judet cu 0 pacienti? Da, de acord!” | Despre demiterea managerului SJU: „Poate PNL vrea conducere militara intr-un spital fara COVID-19, sa fim cei mai cei…”

Presedintele Consiliului Judetean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a negat faptul ca Delia Rasnoveanu, managerul Spitalului Judetean de Urgenta, si-a dat acordul privind transferului a 20 de pacienti de la Spitalul Municipal Adjud la Braila, asa cum a declarat Alexandru Danaila, presedintele Organizatiei Judetene PNL.

Mai mult decat atat, Chiriac afirma ca Danaila i-a cerut prefectului Catalin Boboc sa demareze procedurile pentru demiterea lui Rasnoveanu pentru ca „liberalii politizeaza cat pot de tare orice situatie delicata, confundand pandemia cu batalia electorala”.

„Ca sa lasam vorbele deoparte si sa vorbim despre fapte. Ii cer public domnului Danaila sa prezinte documentul prin care Delia Rasnoveanu sau oricine altcineva din conducerea spitalului si-a dat acordul pentru transferul pacientilor din Vrancea. Eu astept, dar va spun ca nu-l are. Nu exista! Doamna Rasnoveanu a fost intrebata telefonic daca are paturi libere. Atat si nimic mai mult! Si, da, aveam si avem! Un lucru minunat, de altfel! A doua zi, a primit o hartie de la Centrul National de Conducere si Coordonare a Interventiei prin care era anuntata ca vor veni 20 de pacienti de la Adjud. Ii atrag atentia domnului Danaila ca Centrul National nu inseamna PSD! In acel document se spunea ca transportul va fi facut cu un microbuz al ISU Braila. Stiti, ca domnul prefect Boboc, colegul de partid al domnului Danaila, spunea ca habar nu are, ca el nu stie nimic, de parca ISU e in coordonarea planetei Marte. Initial, am spus ca ii primim, pentru ca am crezut ca nu mai poate fi facut nimic, ca pacientii sunt deja pe drum, trimisi de Centrul National. Apoi, a existat discutia domnului europarlamentar Mihai Tudose cu Raed Arafat si mare parte din pacienti au ajuns la Ramnicu-Sarat. Pacienti care nu erau asimptomatici, ci avea si alte afectiuni. Acum, vine PNL, cu domnii Danaila si Boboc in frunte, si ne spune ca dorim enclavizarea Brailei. Enclavizare adica fara COVID-19 intr-un judet cu 0 pacienti? Da, de acord! Perfect de acord”, a declarat Francisk Iulian Chiriac.

Totodata, seful CJ a adaugat faptul ca prefectul Catalin Boboc „isi poate dovedi marile calitati de membru de partid sub acoperire si sa execute ordinul primit de la PNL”, facand referire la demiterea managerului Spitalului Judetean, solicitata de Alexandru Danaila, liderul liberalilor.

„Am zis ca le-a trecut, macar acum cu pandemia, dar vad cu sansele sunt slabe. Liberalii politizeaza cat pot de tare orice situatie delicata, confundand pandemia cu batalia electorala. Vad ca domnul prefect Boboc – Pinocchio nu mai e lasat singur in campania electorala pe care a inceput-o din prima zi ca prefect. A venit si domnul Danaila. Dincolo de glume, situatia trebuie tratata foarte serios. Spitalul Judetean de Urgenta a facut fata situatiei cu brio. Avem medici extraordinari si nu mai avem niciun pacient cu COVID-19. Si, cum sa tinem spitalul in continuare in picioare, pentru ce urmeaza? Demitem managerul pentru ca asa i-a cerut domnul Danaila prefectului Boboc, colegul sau de partid? Poate asa vad ei lucrurile. Poate PNL vrea conducere militara intr-un spital fara COVID-19, sa fim cei mai cei… Doar unde s-a instalat conducere militara s-au demis directorii spitalelor in timpul pandemiei. E pandemie totusi, nu o sedinta de partid. Nu stiu ce as putea sa mai zic! Sa ne facem cu totii treaba in continuare si sa lasam campania electorala pentru alte zile, mai linistite”, a concluzionat Chiriac.

Comentarii