stiri Braila – debraila.ro

Șefa învățământului brăilean, LECȚIE pentru PNL-istul Canciu, care nu colabora cu PSD-istul Dragomir: „Educația este pentru copii. Sunt apolitică, dar n-am absolut nicio problemă în a colabora cu oameni din orice partid dacă mergem în direcția interesului copilului. Acesta e rostul nostru!”

La sfârșitul lunii august, liberalul Cătălin Canciu a renunțat la mandatul de inspector școlar general pentru a ocupa un fotoliu de secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, la propunerea deputatului Alexandru Popa, șeful său politic.

Astfel, în urma negocierilor, postul de șef al ISJ a trecut de la PNL la PSD, care nu a propus un membru de partid, ci o persoană apolitică, un profesionist al educației, în persoana Elenei Tudor, fost director al Liceului Teoretic „Nicolae Iorga” (septembrie 2015-ianuarie 2022).

În perioada în care Cătălin Canciu s-a aflat în fruntea învățământului brăilean au existat numeroase schimburi dure de replici între inspectorul școlar general și primarul Marian Dragomir, inclusiv pe teme care vizau școala, nu doar politice. Mai mult decât atât, niciodată liberalul Canciu, în calitate de inspector școlar general, nu a participat la evenimentele de prezentare a unităților de învățământ reabilitate și modernizate în mandatele primarului Marian Dragomir.

Tudor: „Repet, oameni dincolo de a fi politicieni”

Recent, Elena Tudor, noul inspector școlar general, a fost prezentă, alături de Dragomir, la inaugurarea lucrărilor de reabilitare a Liceului Teoretic „Panait Cerna”, investiție finanțată cu 6 milioane de lei de la Guvern și aproximativ 1 milion de lei din bugetul Primăriei.

Tudor a vorbit despre colaborarea cu administrația locală, arătând că aceasta este firească „pentru că este în interesul copilului”.

„E firesc să ne dorim o colaborare cu Primăria și tot ce înseamnă autorități locale, naționale și internaționale, pentru că e în interesul copilului. Până la urmă, educația este pentru copii. Și atâta vreme cât împreună reușim să facem lucruri bune, suntem cu siguranță cu drumul care trebuie. Nu am de ce să nu-mi doresc ca inspector școlar general să mergem pe drumul acesta al educației de calitate. Colaborarea Primăriei cu ISJ este o temă sensibilă, dar, sper eu, rezolvabilă. Nu văd ce altceva am avea de împărțit unii cu alții. Cu toții ne dorim binele elevilor noștri. Calitatea și eficiența sunt elemente esențiale în educația din lumea toată, nu doar de la noi. Evenimentul la care ne aflăm e legat de modernizare. E o etapă, un pas necesar și firesc. Acesta este firescul! Copiii noștri trebuie să învețe în școli amenajate și modernizate pentru că suntem în secolul XXI. Nu pot decât să mă bucur că se întâmplă acest lucru”, a declarat inspectorul școlar general.

Totodată, șefa ISJ a fost întrebată dacă vede ca fiind un impediment pentru o colaborare instituțională faptul că inspectorul școlar general este membru al unui partid politic, iar primarul membru al altui partid politic. Elena Tudor a subliniat faptul că „tot ce contează” e ca politicienii să fie „oameni cu majusculă”.

„Sunt apolitică și o să merg până la capăt pe ideea de politică educațională. N-am absolut nicio problemă în a colabora cu oameni din orice partid. Dacă sunt oameni cu majusculă, pentru mine e tot ce contează. Mai ales dacă mergem în direcția interesului copilului. Acesta e rostul nostru. Ține de fiecare! De-a lungul istoriei am avut politicieni de marca din toate partidele. Repet, oameni dincolo de a fi politicieni”, a concluzionat Tudor.

Comentarii