stiri Braila – debraila.ro

Sedinta „de zile mari” la Consiliul Judetean | Iordache (PND) a divortat de PSD si a trecut langa PNL | ATACURI in cascada la seful CJ, in aplauzele liberalilor

Dupa deja celebrul scandal de la echipa de handbal „Dunarea”, de la conducerea careia a demisionat, consilierul judetean Stefan Catalin Iorache (PND) a rupt colaborarea cu PSD si a trecut in barca liberalilor.

Oficializarea „divortului” dintre Iordache si social-democrati a avut loc in sedinta Consiliului Judetean de miercuri, 28 februarie. Au curs acuzatii legate de gestionarea banului public si atacuri la Francisk Iulian Chiriac (PSD), presedintele CJ. Nu a scapat nici seful politic al lui Iordache, Simona Draghincescu, presedintele Organizatiei Judetene PND, cea care a si semnat, dupa alegerile locale din 2016, protocolul de colaborare cu PSD. „Sunt institutii abilitate care te vor cerceta si pe tine!”, i-a transmis lui Draghincescu colegul de partid.

Asezat alaturi de consilierii judeteni PNL, Stefan Catalin Iordache, fost vicepresedinte al HC Dunarea, le-a cerut alesilor sa voteze impotriva aprobarii cotizatiei CJ pentru echipa de handbal, pe anul 2018, respectiv 2.000.000 de lei, sustinand ca exista posibilitatea ca actul care a stat la baza proiectului, respectiv o hoatarare a unuia dintre forurile de conducere ale HC „Dunarea”, sa fie contestata in instanta si anulata.

„Intreaga prezentare pe care o aveti dumneavoastra in spatele hotararii, si e un lucru foarte serios, are la baza un document al AGA (n.r. Adunarea Generala a Asociatiilor) HC Dunarea. Ei bine, acest document final al Adunarii Generale merge in instanta unde, timp de 15 zile, poate fi contestat. Daca in aceste 15 zile este contestat, si mie mi-a soptit cineva ca se va intampla lucrul asta, si trece de instanta, dumneavoastra practic, faceti o ilegalitate. Deci, va salvez de parnaie! Folositi un document care inca nu este oficial! Atentie! Daca George Caranica (n.r. presedintele HC Dunarea) a scris aici si a semnat, iar dumneavoastra ati inghitit-o… Aceasta hartie devine oficiala dupa ce este dusa la instanta si dupa ce trec cele 15 zile! Nu putem sa venim pe o hartie semnata de un nimeni de la PSD, si sa dam 25 miliarde de lei vechi! O fi Caranica omul dumneavoastra, dar nici chiar in halul asta!”, a spus Iordache.

Dupa ce proiectul privind HC Dunarea a fost votat de majoritatea formata in jurul PSD, cu abtinerea liberalilor, PND-istul l-a acuzat pe consilierul judetean Marius Dobrota (PSD) ca a devenit incompatibil: „Domnul consilier Dobrota se afla din acest moment in incompatibilitate pentru ca a votat proiectul si a semnat si la AGA HC Dunarea (n.r. ca reprezentant al Companiei de Utilitati Publice „Dunarea) in acelasi timp. Ia uitati-va! El nici nu stie ce scrie, saracul! Nu intelegi ca esti in incompatibilitate? Esti out! Deci, faceti-va rost de alt consilier judetean. Eu cu mana mea depun plangere la Agentia Nationala de Integritate!”

In sedinta CJ, Stefan Catalin Iordache i-a luat fata liderului Opozitiei, liberalul Alexandru Danaila, pana nu demult unul dintre inamicii sai politici, caruia nu i-a ramas decat sa rada infundat atunci cand PND-istul schimba replici acide cu seful CJ sau sa-i preia opiniile.

Iordache i-a reprosat lui Chiriac, presedintele CJ, pe care recent l-a numit „prost”, faptul ca institutia plateste anual diverse sume de bani, modice ce-i drept, unor asociatii din care Consiliul Judetean face parte, cum ar fi „Asociatia Localitatilor si Zonelor Istorice si de Arta din Romania” (3.500 lei), „Asociatia Secretari de Judete” (500 lei) si „Asociatia Directorilor Economici si Contabililor din Judetele din Romania” (500 lei).

„Aceasta asociatie a Directorilor Economici este moarta din 2013. Daca va uitati pe site-ul ei veti vedea ca din 2013 nu face nimic. (…) Vreti sa dam 5 milioane lei vechi ca sa va trimitem pe dumneavoastra (n.r. directorul economic al CJ) in plimbarile pe care le organizeaza unul sau altul! Vreau ca acest proiect sa fie respins pentru ca asociatia nu exista, nu are niciun scop, nu a facut niciun proiect!”, a afirmat PND-istul.

Nici faptul ca CJ vrea sa achizitioneze servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica pe anul 2018, in conditiile in care are un departament juridic, nu a trecut de ochii vigilenti ai lui Iordache. Directorul compartamentului juridic a explicat faptul ca serviciile sunt necesare intrucat, intr-unele dintre procesele importante, cu prejudicii uriase, judecate la Curtile de Apel, nu are voie sa participe un consilier juridic debutant, iar la altele, cum ar fi cele de la Curtea de Arbitraj Comercial International Bucuresti, trebuie ca institutia sa fie reprezentata de case de avocatura cu experienta.

Cele mai „gustate” momente ale sedintei CJ au fost insa numeroasele atacuri si ironii ale PND-istului la adresa social-democratului Francisk Iulian Chiriac, seful CJ.

„Dumneavoastra puteti sa suflati cui vreti dumneavoastra, cand doriti dumneavoastra si unde doriti dumneavoastra! (…) Eu nu va amenint, eu amenint oameni de calibrul meu. (…) Sunteti subtil ca un elefant intr-un magazin de portelanuri! (…) Aveti mintea scurta rau! Mi-e mila de dumneavoastra!”, sunt doar cateva dintre „sagetile” lui Stefan Catalin Iordache.

De cealalta parte, Chiriac a lasat sa se inteleaga ca Iordache si-a schimbat „pozitia” incercand sa il santajeze, precizand ca nu ii este frica de „sarabanda inregistrarilor”, in contextul in care consilierul judetean PND a afirmat, in mai multe randuri, ca detine inregistrari a convorbirilor pe care le-a avut, de-a lungul timpului, cu oameni politici.

„Domnule Iordache, dumneavoastra nu aveti tupeu de PSD-ist, aveti triplu tupeu de PNL-ist, de ce vreti dumneavoastra. Ati intrecut de zece ori masura tupeului! Si ascultati-ma, ca va spun bine ce va spun. Credeti ca daca ati inceput aceasta sarabanda a discutiilor si a inregistrarilor si acestui mic santaj, credeti ca ma sperie? Raspunsul este nu!”, a spus Chiriac.

Comentarii