stiri Braila – debraila.ro

Secretarul general al Primăriei Dudești, în INCOMPATIBILITATE: o lună de zile, suspendat din funcție, a fost consilierul personal al primarului

Romică Orășanu (foto), secretarul general al Primăriei Dudești, s-a aflat în stare de incompatibilitate. Anunțul a fost făcut de Agenția Națională de Integritate.

Potrivit ANI, în perioada 27 ianuarie – 28 februarie 2023, pe parcursul căreia raportul de serviciu din funcția de secretar general a fost suspendat, Orasanu a exercitat funcția de consilier personal în cadrul cabinetului primarului comunei Dudești.

„Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) și b)  din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 445, alin. (2) și alin. (3), art. 492, alin. (2,) lit. l) din O.U.G. nr. 57/2019”, transmite ANI.

Numele lui Orășanu apare și în dosarul penal care îl vizează pe Marian Bocănel, primarul comunei Dudești, dosar aflat pe rolul instanței, la Judecătoria Făurei. Este vorba despre faptul că Primăria Dudești a achiziționat servicii de vidanjare de la firma soției lui Orășanu, secretarul-general al Primăriei Dudești.

În acest dosar, sunt trimiși în judecată primarul Bocanel, secretarul Orășanu și Daniela Rodica Orășanu, soția celui din urmă, toți pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Comentarii