stiri Braila – debraila.ro

Seara „CUȚITELOR LUNGI”, la Brăila: în câteva ore, polițiștii au găsit 7 macete și cuțite în mai multe mașini

În mai puțin de cinci ore, în seara de 18 octombrie, polițiștii brăileni au confiscat șapte macete și cuțite, găsite în patru autoturisme trase pe dreapta, în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat.

Au participat la acțiunea de amploare de pe raza municipiului Brăila, menită să prevină și să descurajeze faptele comise cu violență, inclusiv de grupări infracționale, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Biroului Ordine Publică, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Rutier și Biroului Rutier și jandarmi.

Astfel, au fost legitimate 183 de persoane și controlate 67 de vehicule, iar 21 dintre persoanele legitimate au fost conduse la sediul Poliției. 

Seara „CUȚITELOR LUNGI”

În localitatea  Vărsătura, la ora 20:15, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au oprit în trafic un autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani, din Brăila. În interiorul mașinii au fost identificate alte cinci persoane, iar în urma controlului corporal efectuat, asupra unui tânăr de 17 ani, din București, pe sub perechea pantalonilor, pe picior, a fost descoperit și ridicat un cuțit tip briceag având lungimea totală de 53 de cm.

În mod similar, la ora 20:45, polițiștii Biroului Ordine Publică au tras pe dreapta un autoturism ce se deplasa pe raza localității Vărsătura, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani, din județul Ialomița. În interior au fost identificați doi tineri de 16 și 33 ani, ambii din județul Ialomița, iar în urma controlului efectuat, în autovehicul, au fost descoperite și ridicate două cuțite având lungimea totală de 29 de cm fiecare, o macetă introdusă într-o husă, având lungimea totală de 82 de cm și un cuțit având lungimea de 52 de cm.

Cu câteva ore înainte, la ora 17:45, polițiștii Biroului Ordine Publică au oprit în trafic o mașină condusă de un tânăr de 22 de ani, din Brăila. În urma controlului efectuat, oamenii legii au descoperit asupra acestuia un cuțit de tip briceag având lungimea de 37 de cm, ce a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, la ora 22:30, polițiștii Biroului Ordine Publică au oprit, pe Calea Călărașilor, un autovehicul condus de un bărbat de 36 de ani, din Brăila. În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit, în torpedou, un cuțit având lungimea de 22 cm și un spray iritant lacrimogen, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Toți cei aflați în autoturisme au fost conduși la sediul Poliției, iar obiectele au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor sub aspectul sâvârșirii infracțiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Comentarii