stiri Braila – debraila.ro

Se va alege PRAFUL de statiunea Lacu-Sarat | Comuna Chiscani NU VREA asocierea cu municipiul Braila pentru salvarea statiunii | Primarul Dragomir: „Sunt trist, dar le urez succes in a dezvolta statiunea doar cu banii Chiscaniului. Ne-au mintit!”

Lovitura de teatru pe scena politico-administrativa a judetului Braila. Consilierii locali ai comunei Chiscani au votat, la sfarsitul saptamanii trecute, impotriva asocierii cu Primaria Braila si Consiliului Judetean pentru modernizarea statiunii Lacu-Sarat. Toti consilierii, indiferent de culoarea politica. Atat primarul Marian Dragomir (PSD), cat si Francisk Iulian Chiriac (PSD), presedintele Consiliului Judetean, au purtat numeroase discutii cu primarul Chiscaniului, si el membru PSD, ajungandu-se la un numitor comun: Asociatia „Lacu-Sarat”, prin intermediul careia urmau sa fie demarate investitiile.

Desi au batut in cuie toate detaliile, fiind organizate intalniri chiar si intre secretarii celor trei entitati, unde s-a lucrat la statutul asociatiei, alesii din Chiscani au respins proiectul. Cand totul parea roz, din comuna invecinata municipiului a venit un raspuns mai mult decat ferm: „Nu avem nevoie de voi!”

Primaria Braila, Consiliul Judetean si Primaria Chiscani urmau sa aloce cate 200.000 de lei pentru asociatie.

La mijlocul anului trecut, Curtea de Apel Constanta a decis ca dreptul de administrare a statiunii apartine Chiscaniului. Totusi, Primaria Braila detine cele mai multe proprietati in statiune.

Contactat telefonic, primarul Marian Dragomir s-a aratat extrem de „suparat”, vorbind despre „o campanie a minciunii”, in contextul in care administratia din Chiscani spunea sus si tare ca isi doreste asocierea, dar a picat-o la vot.

„Pot sa inteleg multe, chiar si orgoliile sau dorinta de suprematie teritoriala, insa nu pot sa inteleg nici in ruptul capului de ce nu au spus aceste lucruri de la inceput, deschis si direct, ca sa nu pierdem timp mergand la Bucuresti pentru a rezerva denumiri, sa lucram la statut. Ne-au atras intr-o campanie a minciunii, in loc sa ne spuna sincer si direct ca ei nu sunt de acord cu asocierea. Cu alte cuvinte, prin votul lor, ne-au spus ca sunt stapani, ca nu au nevoie de ajutorul nostru, de banii nostri, de dezvoltarea comuna a statiunii Lacu-Sarat”, a declarat Dragomir pentru DEBRAILA.

Totodata, edilul municipiului a mai precizat ca „orgoliul de stapan a invins ratiunea de unire pentru dezvoltarea unui obiectiv turistic”, transmitandu-le consilierilor din Chiscani un mesaj mai mult decat categoric.

„Stimati consilieri ai comunei Chiscani, sunt trist din cauza decizie pe care ati luat-o, dar va doresc succes si va spun ca acum o sa dezvoltati statiunea doar cu banii vostri. O sa le explicati locuitorilor comunei ca ati refuzat banii oferiti gratuit de Primaria Braila si Consiliul Judetean pentru Lacu-Sarat si ca veti rupe din fondurile comunei pentru a dezvolta o statiune in care unii dintre locuitori nu au mai fost de ani de zile”, a conchis Marian Dragomir.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii