stiri Braila – debraila.ro

SCANDAL la USR-PLUS: Prefectul Ciocan, ALES cu acuzatii de FRAUDA in fruntea Organizatiei Municipale | Oameni facuti membri de partid peste noapte, ca sa-l voteze pe Ciocan | PLUS a fost inlaturat din structurile de conducere

Alegeri cu acuzatii de frauda la USR-PLUS, dupa fuziunea celor doua formatiuni politice. Prefectul Nicusor Ciocan a fost ales presedinte al Organizatiei Municipale, insa componenta PLUS a aliantei care ii are la conducerea centrala pe Dan Barna si Dacian Ciolos sustine ca totul a fost un simulacru. 

Mai exact, Catalin Stancu (foto stanga), presedintele Organizatiei Judetene, care va candida pentru un nou mandat la sfarsitul acestei saptamani, ar fi orchestrat alegerile de la „Municipiu” astfel incat prefectul Ciocan (foto dreapta) sa ramana in functia de presedinte al filialei municipale, iar membrii PLUS sa fie inlaturati din forurile de conducere.

Ionut Ciobanu Oprea, responsabilul Departamentului de Comunicare al PLUS, sustine faptul ca vechea filiala USR Braila, in frunte cu domnul Catalin Stancu si domnul Nicusor Ciocan, a preferat sa transforme acest proces electoral intr-o intrecere de tip <<care pe care>> dupa principiul <<ori ai lor ori ai nostri>>”.

„In acest scop au mobilizat un numar impresionant de persoane care au devenit membri USR in urma cu doar o luna si care, cu siguranta, de maine nu vor mai fi membri USR, au dus la perfectiune metoda „autobuzul” si au facut tot posibilul ca oamenii mobilizati de ei la vot sa vina cu instructiuni precise si clare, de a vota doar membrii vechiului USR si, in niciun caz, vreun membru din fostul partid PLUS. Premergator acestor alegeri, Catalin Stancu s-a folosit de pozitia detinuta in cadrul Biroului National al USR si de calitatea de membru in comisia de rezolvare a contestatiilor pentru a bloca accesul unor membri, din fostul PLUS, la a-si exercita dreptul de vot”, a precizat Oprea intr-un comunicat de presa asumat de PLUS.

In urma alegerilor castigate de prefectul Nicusor Ciocan, potrivit sursei citate, in forul de conducere al Organizatiei Municipale se regasesc doar membri USR, cei din PLUS fiind inlaturati. Totodata, nici la alegerile pentru presedintele Organizatiei Judetene nu vor participa delegati din partea PLUS.

„Data fiind atitudinea despotica si excluziva a vechii conduceri a USR Braila, majoritatea membrilor biroului Municipal si biroului Judetean al fostului partid PLUS Braila isi anunta, pe aceasta cale, intentia de a demisiona, lasand la latitudinea fiecarui membru si simpatizant PLUS alegerea de a mai ramane sau nu pe directia impusa de Catalin Stancu si Nicusor Ciocan, cu sprijinul tacit al conducerii centrale a partidului”, se mai arata in comunicatul de presa.

Catalin Stancu nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere.

Reamintim faptul ca Stancu, presedintele USR si presedinte al Autoritatii pentru Administrarea Activelor Statului, l-a propus pe Nicusor Ciocan pentru a ocupa fotoliul de prefect al judetului. Chiar in ziua cand a fost numit in functie de Guvernul Citu, Ciocan s-a prezentat la sediul Finantelor Locale pentru a achita o amenda primita de firma lui Catalin Stancu, seful sau de partid.

Exclusiv | Chiar in ziua numirii, prefectul Brailei s-a dus la Finante pentru a-i plati o amenda sefului sau de partid

Comentarii