stiri Braila – debraila.ro

SCANDAL la Ianca si Insuratei | Directorii liceelor „Oncescu” si „Titulescu” au fost DEMISI | Acuzatii de razbunare politica | Canciu, seful ISJ: „Reglaje fine ale sistemului!”

Directorii Liceului Tehnologic „N. Oncescu” din Ianca si Liceului Tehnologic „N. Titulescu” din Insuratei au ramas fara functii. La propunerea inspectorului scolar general Catalin Canciu (foto centru), Mirelei Cazacu (foto stanga) si Mihaelei Nastasescu (foto dreapta) nu li s-a mai prelungit detasarea in interesul invatamantului.

In ambele orase, mai multi profesori, parinti si elevi au condamnat situatia pe retelele de socializare, cerand conducerii ISJ sa le repuna pe Cazacu si Nastasescu in functii. De cealalta parte, contactat telefonic, inspectorul scolar general ne-a declarat ca este vorba despre „reglaje fine ale sistemului”.

„E un lucru normal. Sunt reglaje fine ale sistemului. Si eu am venit inspector scolar general dupa ce domnului Botea i-a fost incetata detasarea. Nu pot spune ca vorbim de directori de „pole position”. N-ar trebui sa ne ascundem si sa spunem faptul ca vorbim si de o activitate politica a directorilor de la Ianca si Insuratei. Am numit directori care nu sunt membri de partid”, a precizat Canciu.

Cei care nu sunt de acord cu neprelungirea detasarilor sustin ca este vorba doar despre „razbunare politica”, facand referire la faptul ca inspectorul scolar general este si presedintele Organizatiei Municipale PNL. De exemplu, Ionut Lungu, consilier local independent din Insuratei, a catalogat decizia sefului ISJ ca fiind „arbitrara, abuziva si umilitoare”.

„De ce? Nu stie nimeni. Nu se invoca niciun motiv. Dupa 5 ani de eforturi, un politruc numit Canciu, care in ziua concursului pentru post a felicitat-o si care, ulterior, a exercitat presiuni numeroase pentru ca doamna director sa adere la PNL, a demis-o printr-o hartuita venita pe email”, afirma Lungu.

De cealalta parte, mai multi profesori de la liceul din Ianca si-au exprimat public „nemultumirea si dezacordul fata de aceasta decizie lipsita de fundament”.

„Nu ne dorim explicatii alambicate ale acestei decizii injuste (desi inca nu am primit o motivatie oficiala), ci vrem ca, de luni, doamna prof. Cazacu Mirela sa revina in functia de director a Liceului Tehnologic „<<Nicolae Oncescu>>”, se mentioneaza pe pagina de Facebook a unitatii de invatamant.

Comentarii