stiri Braila – debraila.ro

SCANDAL fara precedent cu POLITICIENI | AMENINTARI SI INJURATURI intr-un restaurant din Braila | „Era grav baut!” / „Dadea toata lumea in mine!”

Cert este doar faptul ca Stefan Catalin Iordache (foto dreapta), consilier judetean PND si vicepresedinte al clubului de handbal „Dunarea”, i-a cerut socoteala, luni seara, social-democratului George Caranica (foto stanga), presedinte al clubului si consilier municipal, care se afla intr-un cunoscut restaurant de pe Faleza, pentru demiterea antrenorului cu portarii. De la aceasta realitate pleaca insa doua variante total diferite, presarate cu acuzatii care mai de care mai grave.

De o parte, Iordache sustine ca a fost lovit, la ordinul lui Caranica, de mai multe persoane care se aflau in local, enumerandu-i printre presupusii agresori pe notarul Rustem Renan, dar si pe fiul afaceristului Sorin Costin. De cealalta parte, consilierul municipal spune ca PND-istul a declansat scandalul, aruncand in stanga si-n dreapta injuraturi.

„Era baut, vorbea urat si ma injura in toate felurile” | „Au sarit pe mine, m-au imbrancit”

George Caranica afirma ca, in timp ce se afla in restaurant, impreuna cu niste colegi de partid, a fost sunat de Catalin Iordache, care i-a reprosat faptul ca HC Dunarea a reziliat contractul cu Claudiu Radu, antrenorul cu portarii, injurandu-l si cerandu-i sa il reangajeze pe cel concediat. La scurt timp dupa ce l-ar fi rugat sa continue discutia „la club” (n.r. HC Dunarea), explicandu-i ca se afla intr-un local, pe care l-a si numit, Iordache ar fi ajuns la masa sa.

„M-a sunat. Era baut! I-am spus ca nu mai pot vorbi pentru ca ma injura in toate felurile. Vorbea urat! I-am inchis telefonul. Era suparat ca in ultima sedinta a Consiliului Director de la handbal am aprobat incheierea contractului cu unul dintre secunzi. El a fost prezent, s-a supus la vot. Nu am aprobat eu. Domnul Iordache a votat impotriva. Mi-a cerut sa il angajez din nou. Eu am insistat sa vorbim la club. El a venit aici, unde eu eram la o zi de nastere si a intrat. Eu m-am ridicat sa vorbesc cu el caci am observat ca era grav baut. I-am zis ca vorbim maine dimineata la o cafea. La masa alaturata era Rustem Renan, care mi-a facut cu mana. Eu m-am dus spre el sa il salut, sa dau mana cu el, iar cand m-am intors, Catalin a inceput in gura mare sa strige: „Cine e asta, ma, de se uita asa?”. A vorbit urat, nu va pot reproduce exact. Renan a auzit si i-a dat o replica, ceva de genul „nu ma vezi bine?”. Apoi Catalin Iordache a inceput o ploaie de injuraturi. Nu cred ca e indicat sa va spun ce si cum. L-am luat de mana pe Iordache si i-am spus sa iesim din restaurant. Sunt un om serios, sunt avocat, am proprietatea cuvintelor. In local se aflau aproximativ 20 de persoane”, a declarat Caranica pentru DEBRAILA.

Spusele consilierului municipal PSD sunt contrazise de Catalin Iordache, care vorbeste despre faptul ca Rustem Renan si fiul lui Sorin Costin l-ar fi apostrofat si lovit, sarind in apararea lui Caranica.

„Eu l-am intrebat de ce il da afara pe antrenorul pentru copii, pentru ca antrena si echipele de copii ale clubului HC Dunarea, nu doar trei portari. L-am sunat si l-am intrebat unde este. M-am dus acolo, unde el era cu niste pesedisti. Eu ii reprosam toate astea si, de la alta masa, Renan si baiatul lui Costin mi-au spus ca de ce ii zic lui Caranica asa la ei in carciuma, ca e prietenul lor. Eu nu am injurat, i-am zis doar ca raman copiii de la handbal fara antrenor, i-am zis ca face prostii la club. Nu i-am zis frumos, i-am zis prost, bou… Aia au sarit pe mine. Eu eram singur. In fuga, m-am impiedicat si am cazut. Atunci aia au sarit pe mine, toti, cu pumnii si picioarele. Era intuneric si dadea toata lumea in mine. Nu m-au batut foarte tare. Am reusit sa plec. Eu nu i-am injurat pe cei care au sarit pe mine, eu m-am dus la Caranica, n-aveam treaba cu ei, care erau la alta masa. Am avut doar niste zgarieturi”, a povestit consilierul judetean PND.

George Caranica a relatat si faptul ca Iordache si cei pe care i-ar fi injurat ar fi ajuns la „imbranceli”, in afara localului aflandu-se si antrenorul demis de la HC Dunarea, dar si secundul.

„I-au zis ca de ce ii injura daca nu ii cunoaste, ca ce are el cu ei. Eu am incercat sa il calmez, dar el, fara niciun motiv, tot ii injura. I s-a raspuns in acelasi mod. La un moment dat, la iesirea din local s-au injurat, imbrancit. Eu m-am bagat, am zis ca e om cu parul alb si e baut si sa se termine scandalul. De baut ce era s-a impiedicat, nu l-a batut nimeni. Afara pe Iordache il asteptau cei doi antrenori de la HC Dunarea, care erau si ei bauti, antrenorul dat afara si antrenorul secund. I-am intrebat ce cauta acolo, cu discutii si din astea. Ei mi-au zis ca il asteptau pe Catalin Iordache. S-a urcat in masina, a iesit iar, a fost un circ regretabil. A facut presiune pentru ca sa il tina pe antrenorul cu portarii in club. Mi-a zis ca ma face, ca o patesc. El e un om mai dificil”, a mai adaugat presedintele HC Dunarea.

La Politie nu a fost inregistrata nicio plangere.

Vom reveni cu detalii!

Comentarii