stiri Braila – debraila.ro

Sandel Hornea, braileanul care a socat Anglia: 16 ani de inchisoare! | Individul a stat ascuns mai bine de un an in Romania

Braileanul Sandel Hornea, autorul unui atac de o brutalitate greu de descris in cuvinte, care s-a petrecut, in dimineata zilei de 2 septembrie 2019, in orasul Luton din sud-estul Marii Britanii, a fost condamnat la 11 ani de inchisoare.

Potrivit BBC, instanta din Luton a mai pronuntat si o pedeapsa suplimentara de 5 ani. Acest lucru inseamna ca dupa ce va fi eliberat, Hornea, in varsta de 36 de ani, poate fi readus in spatele gratiilor in orice moment pana in anul 2037.

Sandel Hornea a pledat vinovat in fata judecatorilor englezi.

La inceputul acestui an, DEBRAILA.ro a dezvaluit in exclusivitate faptul ca individul, originar din comuna Ciresu, care era urmarit la nivel national si international, a fost prins in municipiul Galati. Astfel, in februarie 2021, Sandel Hornea a fost gasit de oamenii legii la mai bine de un an de la momentul in care, imediat dupa violentul atac, a fugit din Anglia, ajungand in Romania – unde a stat ascuns in zona orasului Faurei.

Braileanul care a socat Anglia

Pe 2 septembrie 2019, barbatul, care s-a deghizat in curier, a dat buzna intr-o casa din Luton pentru a o jefui, lovind fara mila trei femei, printre care si o adolescenta.

Cazul a oripilat opinia publica din Regatul Unit, aducand in prim-plan, din nou, stereotipurile legate de romanii aflati in afara granitelor.

Camerele de supraveghere din locuinta au suprins atacul de o violenta rara: barbatul s-a napustit cu furie asupra celor trei victime – mama, sora si fiica unui chinez stabilit in Marea Britanie.

Individul a lovit-o pe batrana in zona capului, iar femeia a lesinat. Apoi, atacatorul s-a napustit fara mila asupra fetei de 14 ani si a matusii sale, care coborase in graba de la etaj, auzind tipetele. Dupa ploaia de pumni, victimele inconstiente sunt tarate in bucatarie.

Comentarii