stiri Braila – debraila.ro

Sală Polivalentă, la doi pași de podul peste Dunăre | Șeful județului: „CNI a aprobat cererea. Vrem o sală multifuncțională cu 4.000 de locuri”

O idee care a fost adusă în spațiul public acum câțiva ani pare să prindă contur. Președintele Consiliului Județean, social-democratul Francisk Iulian Chiriac, a anunțat faptul că instituția pe care o conduce urmează să demareze studiul de fezabilitate și studiul geotehnic pentru o nouă Sala Polivalentă.

Studiile și o serie de avize au fost cerute de Compania Națională de Investiții, care a dat undă verde proiectului inițiat de Chiriac. Mai mult decât atât, s-a stabilit și amplasamentul pe care va fi construită sala, respectiv pe un teren aflat lângă APAN, pe digul Brăila-Galați (n.r. terenul din cercul galben).

La sfârșitul anului trecut, prin votul consilierilor locali municipali, au fost demarate demersurile pentru ca terenul de peste 78.000 mp, care aparținea Municipiului Brăila, să fie transferat la Consiliul Județean.

„Suntem în momentul în care ne apucăm de tot ce înseamnă documente, astfel încât, sper că anul viitor, să putem preda amplasamentul și să se apuce de proiect. Nu știm încă nimic despre costuri, însă o să va spunem atunci când facem partea de proiect tehnic. Noi vrem o sală polivalentă cu o capacitate de 4.000-4.500 de locuri, o sala multifuncțională, cu o parcare foarte mare. În această sala vor putea fi practicate toate sporturile, dar vor putea fi organizate și alte evenimente, inclusiv concerte. Actuala Sala Polivalentă are 2.000 de locuri, deci cred că e arhisuficient pentru Brăila. O să începem cu studiile geothenice și ce mai este necesar, iar pe parcurs vă vom anunța și alte lucruri legate de acest proiect. O sală similară se construiește acum la Tulcea”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Comentarii