stiri Braila – debraila.ro

S-A SEMNAT contractul pentru Podul peste Dunare de la Braila | In 2019 INCEPE CONSTRUCTIA

Dupa o serie de contestatii din partea chinezilor, nu mai ramane decat ca asocierea italiano-japoneza sa demareze proiectarea si apoi executia podului peste Dunare, un proiect de investitie care se ridica la aproximativ 500 de milioane de euro.

La sediul Ministerului Transporturilor s-a semnat, luni, la ora 14:00, in prezenta premierului Mihai Tudose, contractul cu asocierea Astaldi (Italia) – IHI Infrastructure Systems (Japonia).

”Stimati romani, este o intrare in normalitate. Acest obiectiv este discutat din anii ’80, de 40 de ani se tot discuta despre pod. Este un pas imens. S-a intrat in linie dreapta. Putem fi o tara normala, unde un fluviu nu se mai traverseaza cu bacul”, a declarat Tudose.

Durata contractului este de 48 de luni, din care 12 luni proiectare si 36 luni executie. In 2019, asocierea care a castigat contractul trebuie sa inceapa constructia podului.

Perioada de garantie a lucrarilor va fi de 120 luni.

Cu ce se mandresc italienii si japonezii care vor construi podul peste Dunare de la Braila? | Cel mai lat (Turcia) si cel mai lung (Japonia) pod din lume

Comentarii