stiri Braila – debraila.ro

S-A SEMNAT, la Brăila, studiul de fezabilitate pentru drumul TransRegio care va lega Brăila de Autostrada Soarelui: după 7 luni, urmează licitația pentru CONSTRUCȚIE

Primul pas pentru construirea șoselei care va lega Brăila de Autostrada Soarelui: în prezența lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, președinții consiliilor județene din Brăila, Galați, Ialomița și Călărași au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și realizarea documentației tehnice.

Valorea contractului este de 20.306.194 lei.

Evenimentul a avut loc, vineri, în Sala Rondă a Palatului Administrativ. Alături de cei patru șefi de consilii județene au stat, în afară de Grindeanu, și europarlamentarii social-democrați Mihai Tudose și Dan Nica.

“Am început cu aceste două proiecte – drumul TransRegio și Aeroportul de la Braniștea, dar o să continuăm și cu altele la asociație. Sunt proiecte care vor dezvolta durabil regiunea noastră”, a declarat social-democratul Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila.

Proiectul a fost demarat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, o inițiativă care reunește consiliile județene din Galați, Brăila, Călărași și Ialomița cu scopul de a dezvolta infrastructura de transport de interes strategic în această zonă a ţării.

În 7 luni trebuie finalizate studiul de fezabilitate și documentația tehnică, urmând ca apoi să fie organizată licitația pentru construirea drumului TransRegio cu o lungime estimată de 142 km.

Comentarii