stiri Braila – debraila.ro

RUSINEA BRAILEI! Directorul CSM, declaratie ULUITOARE la PRO TV: „Copiii de la atletism se antreneaza printre masini, in CONDITII BUNE, dar EU NU MI-AS LASA COPILUL”

Desi sustine ca juniorii care viseaza sa calce pe urmele marii atlete Anisoara Cusmir-Stanciu – braileanca ajunsa multipla recordmena monidala, se pregatesc „in conditii bune”, directorul Clubului Sportiv Municipal, Dumitru Blanaru, recunoaste cu nonsalanta ca nu i-ar da voie propriului copil sa se antreneze pe strada Vadul Rizeriei, facand slalom printre masini, la doi pasi de penitenciar.

„Normal ca nu l-as lasa”, a precizat Blanaru pentru PRO TV,  care a catalogat declaratiile directorului CSM ca fiind „rupte de realitate”.

Cunoscuta campanie „Inspectorul PRO” a Stirilor PRO TV a realizat un reportaj in Braila, aratand o realitate despre care putini vorbesc: micii atleti se antreneaza in strada, in timp ce stadionul de atletism, „locul unde s-au antrenat nume care au scris istorie in atletismul romanesc”, a ramas de ani si ani doar o ruina.

In timp ce fosta alergatoare Ana Maria Ionita, un sportiv care a repus Braila pe harta atletismului, vorbeste despre despre conditiile inumane pe care juniorii le indura in timpul antrenamentelor stradale sau de pe stadionul-ruina, seful Clubului Sportiv Municipal le descrie ca fiind „conditii de pregatire”. Ionita este antrenor la Sectia de Atletism a CSM, indrumand zeci de copii.

„Cel mai urat imi e cand vine un copil de 7 ani si imi spune: „Vreau si eu la toaleta!”… si nici macar toaleta nu avem si mergem la boscheti. La junior dusul este cea mai buna refacere dupa antrenament. Noi plecam transpirati pana ajungem acasa”, a relatat sportiva.

Ce a raspuns Blanaru (foto) atunci cand i s-a descris modul in care cei mici se pregatesc nu merita niciun comentariu. Redam dialogul dintre directorul CSM si jurnalistii PRO TV:

Blanaru: „Sportivii se antreneaza acum in conditii, zic eu, bune. Nu atat de bune cat ar fi trebuit, dar sunt conditii de pregatire!”

Jurnalist: „I-am gasit antrenandu-se pe o panta, langa penitenciar…”

Blanaru: „Nu sunt chiar la un nivel normal, dar nu putem spune ca nu sunt nici la un subnivel… sunt la un nivel cat se poate oferi actualmente la club.”

Jurnalist: „Dar daca ati avea un copil care s-ar antrena printre masini, l-ati lasa?”

Blanaru: „Normal ca nu l-as lasa… dar ati vazut si dumneavoastra deja masinile s-au oprit cand au vazut cativa sportivi care se pregatesc in panta.”

Directorul Clubului Sportiv Municipal, Dumitru Blanaru, a fost condamnat penal, la inceputul anului 2018, pentru ca si-a batut fosta sotie.

Procurorii l-au trimis in judecata pe Blanaru la sfarsitul anului 2015, cand fosta sotie, care a si intentat divort, a cerut, emiterea unui ordin de protectie, instanta interzicandu-i sefului CSM sa se apropie la mai putin de 50 m fata de femeie sau de institutia publica unde lucreaza.

Comentarii