stiri Braila – debraila.ro

Rotaru (PSD), despre rectificarea bugetara: „Criteriul de alocare a fost unul strict politic, rectificarea bugetara fiind folosita de PNL ca un mod de a pedepsi localitatile a caror singura «vina» este aceea de a avea primari PSD”

Presedintele PSD Braila, senatorul Ion Rotaru, anunta ca partidul sau va ataca in contencios H.G. 758/2020 privind echilibrarea bugetara, considerând ca acest act normativ reprezinta o sfidare, prin modul partinitor in care s-au impartit banii publici. Mai exact, Rotaru acuza faptul ca „primariile liberale au primit sume consistente, in defavoarea comunelor conduse de PSD si a locuitorilor acestora, care sunt practic pedepsiti prin nealocarea banilor necesari” si declara ca PSD „va corecta in Parlament, prin amendamentele depuse la Ordonanta privind rectificarea bugetara, aceste abuzuri incalificabile si de netolerat ale PNL”.

intr-un comunicat dat publicitatii, presedintele PSD Braila apreciaza ca liberalii folosesc fondul de rezerva al guvernului ca pe „pusculita electorala a PNL”: „In mod normal, adoptarea de catre Guvernul PNL a Hotarârii de Guvern 758/2020 privind echilibrarea bugetara ar fi trebuit sa rezolve o problema grava si stringenta a autoritatilor administratiei locale – respectiv alocarea fondurilor necesare pentru buna desfasurare a activitatilor si acoperirea tuturor categoriilor de cheltuieli bugetare.

In realitate, asa-zisa rectificare pentru echilibrarea bugetelor a fost facuta in bataie de joc si in dispret total fata de braileni, repartizarea sumelor fiind una electorala, care nu tine cont de interesele cetatenilor, de numarul de locuitori ori de nevoile reale ale autoritatilor locale.

Criteriul de alocare a fost unul strict politic, rectificarea bugetara fiind folosita de PNL ca un mod de a «pedepsi» localitatile a caror singura «vina» este aceea de a avea primari PSD. Guvernul PNL imparte populatia judetului Braila in galbeni si rosii si merge pe principiul «cine nu e cu noi e impotriva noastra, iar cei care sunt impotriva noastra nu trebuie finantati».

Nevoile de finantare ale municipiului Braila si cele ale Consiliului Judetean Braila au fost pur si simplu ignorate (acestea primind ZERO lei), in timp ce primariile PNL au fost evident favorizate. Aceasta alocare vadit partinitoare facuta in favoarea localitatilor cu primari PNL nu are nicio justificare, sigurul criteriu aplicat fiind culoarea politica a edililor localitatilor respective.

Daca Primaria Municipiului Braila si Consiliul Judetean Braila nu au primit nici un leu, cele trei orase, Faurei, Ianca si insuratei primesc fiecare câte 500 mii de lei, cu o treime mai putin decât cea mai mica comuna cu primar PNL, care primeste 750 mii lei.

Abuzul maxim este demonstrat in cazul comunei Marasu, careia i-a fost alocata suma de 5.000 mii lei, in timp ce comunelor cu primari PSD le-au fost alocate câte 250 mii lei.

In conditiile speciale din acest an, in care Consiliul Judetean si administratiile locale au folosit resurse importante pentru combaterea pandemiei, bazându-se pe afirmatiile si promisiunile Guvernului PNL ca toate cheltuielile efectuate vor fi returnate, iata ca avem dovada minciunii si a abuzului grosolan prin aceasta repartizare discriminatorie a fondurilor pentru comunele si orasele judetului nostru, din care lipseste cu desavârsire alocarea de sume pentru Municipiul Braila si Consiliul Judetean.

Mai exact, din suma totala de 24.600 mii lei alocati judetului Braila, primariile conduse de PNL primesc 17.800 mii lei, respectiv 72% din suma, iar comunelor cu primari PSD si celor trei orase cu primari PSD li se aloca 6.800 mii lei, adica 28% din suma, in conditiile in care peste 85% din populatia judetului locuieste in aceste localitati, incluzând aici municipiul Braila, care a fost ignorat total de guvernanti.

Aceasta nu este o echilibrare, ci este o sfidare!

Si este, de asemenea, o noua dovada a diferentei de abordare intre PSD si PNL fata de nevoile tuturor cetatenilor, pe care brailenii o vor judeca si aprecia ca atare la alegerile din 27 septembrie.

PSD a militat permanent pentru ca banii sa ajunga la toate localitatile, in functie de proiectele de investitii si de solicitarile administratiilor, in timp ce PNL distribuie fondurile dupa culoarea carnetului de partid, in interes electoral, ignorand peste 85% din populatia judetului”.

Comentarii