stiri Braila – debraila.ro

Rizea „Ferrari”, aparat de deputati / Poate fi retinut, dar nu poate fi arestat

Deputatul PSD, Cristian Rizea, candidat la primaria sectorului 5 este adus la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Bucuresti, miercuri, 2 martie 2016. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Deputatul social-democrat Cristian Rizea, parlamentar de Braila, nu poate fi arestat, ci doar retinut 24 de ore, a hotarat plenul Camerei Deputatilor.

Din 243 de deputati prezenti, au fost valabil exprimate 226 de voturi. Astfel, 120 de deputati au votat pentru, 105 impotriva, iar un vot a fost anulat.

Pentru ca Rizea sa poata fi arestat ar fi fost nevoie de 122 de voturi.

Dupa vot, parlamentarul, care le-a cerut deputatilor sa nu incuviinteze arestarea preventiva pentru ca se afla in plin proces de adoptie a fiului sau, a lasat sa se inteleaga ca liberalii au legatura cu dosarul DNA in care este acuzat.

„Cereti sondajele de la PNL care au fost gata luni si veti intelege motivul pentru care mi se intampla ce mi se intampla acum”, a declarat deputatul PSD, care isi anuntase intentia de a candida la Primaria Sectorului 5.

Cristian Rizea este acuzat de procurorii anticoruptie de trafic de influenta, spalare de bani in forma continuata si influentarea declaratiilor

Comentarii