stiri Braila – debraila.ro

REVOLTATOR | Instanta L-A LASAT IN LIBERTATE pe soferul brailean care a ucis un barbat nevinovat la Sendreni | Analize: alcoolemie de 2,2 la mie in sange

Judecatorii au considerat ca braileanul de 47 de ani, din comuna Vadeni, nu este pericol public, respingand astfel propunerea procurorilor de arestare preventiva, in conditiile in care analizele au confirmat ca, atunci cand a intrat pe contrasens, avea o alcoolemie in sange de 2,2 la mie. 

Accidentul a avut loc sambata seara, pe drumul national 2B, intre localitatile galatene Movileni si Sendreni.

Soferul brailean, care circula dinspre Galati spre Sendreni, s-a angajat in depasirea unei biciclete, a pierdut controlul volanului si a patruns pe contrasens, intrand in coliziune frontala cu un alt autoturism, care circula pe sensul opus.

In urma impactului extrem de violent, conducatorul auto de 67 de ani, din Galati, a murit pe loc, iar sotia sa, aflata pe scaunul din dreapta, in varsta de 59 de ani, a fost grav ranita, fiind transportata la spital.

Pentru scoaterea galatenilor din masina a fost nevoie de interventia unui echipaj de descarcerare.

Conducatorul auto care a patruns cu autovehiculul pe contrasens a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, on vederea stabilirii alcoolemiei.

Dupa accident, braileanul a fost retinut pentru 24 de ore, alegandu-se cu dosar penal pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

Comentarii