stiri Braila – debraila.ro

Vor rămâne cerinţele de retragere la cazinou o amintire din trecut?

Industria cazinourilor, asemenea altor industrii, a cunoscut o extindere şi în mediul online. Utilizarea platformelor care oferă servicii de cazinou online se află într-o creştere semnificativă în ultimii ani iar acest lucru se datorează din cauza mai multor factori pe care îi vom discuta puţin mai jos în acest articol.

În ultimii ani, această trecere în mediul online a schimbat mult industria cazinourilor; de la cum arată aceasta, cum se folosește şi până la cine o folosește. 

În primele faze ale cazinoului online, retragerea câştigurilor era condiţionată de o taxă de tranzacţie. Pe scurt, pentru a vă putea retrage câştigurile norocoase era nevoie să plătiţi  o taxă către platforma cazinoului. Astăzi însă, cazinourile online sunt într-un proces de reglementare în vederea acestei taxe, iar multe dintre aceste platforme, cum e şi Baumbet, au renunţat la această cerinţă. 

Noi ne propunem aici să definim şi să analizăm acest proces al reglementării serviciilor de cazinou online, cum funcţiona această taxă şi de unde a venit nevoia de reglementare, dar şi cum este astăzi şi încotro pare că se îndreaptă viitorul industriei de cazinouri.

Ce obişnuia să se întâmple?

În situaţia în care foloseai serviciile de cazinou şi aveai câştiguri, atunci când voiai să îţi retragi câştigul norocos, cazinoul percepea o taxă de tranzacţionare prin diferite forme. Aceasta putea să fie o sumă fixă sau procent din suma totală. O altă formă de taxare a retragerii sumei câştigate era prin posibilitatea retragerii sumelor doar în rate mici sau la intervale de timp stabilite de diferitele platforme.

Pe deoparte, acest lucru a stârnit nemulţumiri atât din cauza faptului că această taxă era înţeleasă ca fiind injustă de către clienţi, iar pe de altă parte a început să fie considerat ca fiind o modalitate a cazinourilor de a-şi menţine clienţii, făcându-i pe aceştia să continue să folosească serviciile lor de cazinou online şi să nu se poată opri. 

Pe scurt, asta înseamnă că jucătorul nu avea, de fapt, niciodată toată suma câştigată. Acest lucru nu a fost criticat doar de clienţii jucători ci şi de autorităţi. În urma acestora a început un lung proces de încercare de modificare si reglementare legislativă în ceea ce priveşte termenii şi condiţiile de retragere a câştigurilor pe platformele care oferă servicii de cazinou. 

Ce se întâmplă acum?

Astăzi, în plină expansiune, cazinoul online a schimbat  întreaga industrie şi cum arată ea. Cazinourile fizice cunosc în general o pierdere în faţa cazinourilor online, iar aici avem o multitudine de factori care influenţează acest fenomen. Faptul că acest serviciu poate fi utilizat de oriunde, lucru care îl face mult mai accesibil decât utilizarea serviciilor de cazinou locale, oferă un spectru mult mai larg de jocuri şi tematici şi este la zi cu tehnologia şi grafica de jocuri. 

Clienţii mai sunt încurajaţi să folosească aceste platforme şi prin faptul că acestea furnizează diferite promoţii şi oferte, lucru care la fel, este diferit faţă de cazinourile locale.  Un alt factor care poate să influenţeze utilizarea acestui serviciu este posibilitatea de folosire a diferitelor tipuri de metode de plată, unde clienţii pot depune sau retrage numerar prin intermediul diferiţilor furnizori de plăţi. 

Această încercare de modificare şi reglementare  înţelege atât etic cât şi legislativ faptul că câştigătorul  are dreptul deplin de a se bucura de câştigurile realizate iar această practică de taxare pe care cazinourile o folosesc este văzută ca o încercare de minimalizare  a acestui drept. 

Respectă cazinourile aceste reglementări astăzi?

Da şi nu! Multe dintre serviciile din această industrie încearcă să modifice termenii şi condiţiile în vederea retragerii sumelor norocoase câştigate. Unele cazinouri fac eforturi în încercarea de a elimina politicile considerate injuste, însă în continuare marii furnizori din industria cazinourilor folosesc variate practici şi cerinţe în ceea ce priveşte politicile de taxare la retragerea câştigurilor. 

Şi deşi acest proces de reglementare a început şi se întâmplă în prezent, unde multe dintre cazinourile online şi-au schimbat  politicile de taxare în favoarea clientului câştigător, totuşi nu este încă universal valabil în toată industria cazinourilor.

De aceea, este în continuare foarte important ca jucătorii să îşi aleagă atent platformele prin care vor să utilizeze acest tip de serviciu, şi să se asigure că au înţeles termenii şi condiţiile impuse de platforme în vederea retragerii sumelor câştigate şi, de asemenea, să se asigure că le va fi permis accesul la potenţialele câştiguri. 

Atunci când vorbim de unele nume mari din industria cazinourilor, cum sunt Slot Games sau Progress Play au reușit să scoată unele dintre politicile injuste ale sistemului. Bineînțeles, practicile bune sau rele pe care le folosește fiecare cazino diferă, însă majoritatea au început să relaxeze acei termeni legați de retragerile de bani, motiv pentru care jucătorii trebuie sa fie atenți ca acel cazino să le permită să retragă câștigurile la final.

Concluzie

Industria cazinourilor, odată cu extinderea ei şi în mediul online, a cunoscut transformări şi încercări de a se adapta contextului şi nevoii pieţei şi a clienţilor. 

Văzând o creştere semnificativă în online comparativ cu cazinourile locale, nevoia de o reglementare atât etică dar mai ales legislativă nu a întârziat să apară. Fiind criticată, atât de jucători cât şi de autorităţi, cerinţele de taxare a cazinourilor  în vederea retragerii sumelor câştigate se află într-un proces de încercare de reglementare  care cel mai probabil în viitor va fi reglementată în favoarea jucătorilor iar taxele de retragere a câştigurilor vor fi eliminate în întregime.

Şi aceasta vine prin faptul că se acordă o importanţă majoră în vederea asigurării că această industrie îşi tratează clienţii jucători în mod corect. 

Altfel spus, şi încercând să răspund la întrebarea propusă, cred că procesul de a scoate cerinţele de retragere a câştigurilor dobândite prin intermediul serviciile de cazinou online se întâmplă, dar mai are nevoie de timp până să ajungă la idealul propus. Totuși, dacă ne uităm la prezent putem să înţelegem că cel mai probabil în viitor această taxă de retragere va rămâne o amintire din trecut. 

Comentarii