stiri Braila – debraila.ro

RETINUTI, apoi ELIBERATI! | Moxu si Ratoi, locotenenti ai lui Corbu, saltati de DIICOT Braila | Ce spun procurorii: Se foloseau de baieti saraci, pentru a gasi fete dispuse sa plece in Italia, „la strada”

Patru persoane, doi barbati si doua femei, au fost retinute de DIICOT Braila, in cursul zilei de luni, pentru ca apoi, dupa 24 de ore petrecute in spatele gratiilor, sa fie eliberate sub control judiciar. Hotararea judecatorului de drepturi si libertati de la Tribunalul Braila poate fi contestata.

In dimineata zilei de 31 august, procurorii antimafia au descins la 5 locuinte, intr-un dosar de proxenetism in care sunt vizati doi dintre locotenentii lui Stanel „Corbu”, liderul gruparii din Lacu-Dulce. Este vorba despre Stan Cristian Gica, zis „Moxu” si Gorgovan Aurelian, zis „Ratoi”.

„Incepand cu anul 2017, pe raza judetului Braila, s-a constituit un grup infractional organizat, format din mai multe persoane, specializat in racolarea de tinere minore si majore, pe care le exploatau sexual pe teritoriile unor state europene. Liderul grupului se ocupa de identificarea unor persoane de sex masculin, aflate intr-o situatie materiala modesta, dispuse sa-l ajute la desfasurarea unor activitati (conducatori auto, mecanici, etc.), contra unor sume modice de bani, persoane carora le oferea posibilitatea de a-si stabili domiciliul cu forme legale intr-unul dintre imobilele sale. Cele doua surori ale liderului aveau rolul de a recruta concubinele acestor persoane, precum si alte persoane de sex feminin pe care le cunosteau prin intermediul acestora, prezentându-le ca atractiva, din punct de vedere financiar, activitatea de prostitutie practicata pe teritoriul Italiei”, potrivit DIICOT.

Se pare ca „Moxu” si „Ratoi” se ocupau de cumpararea biletelor de calatorie, insotind femeile in Italia, „unde le gazduiau intr-un imobil si le initiau in activitatea de practicare a prostitutiei, prin promovarea acestora pe site-uri de specialitate sau prin familiarizarea cu zonele situate <<la strada>>”.

„De pe teritoriul Romaniei, liderul conducea intreaga activitate, fiind incunostintat telefonic de catre concubina sa cu privire la program si la sumele obtinute de fete din activitatea de prostitutie. Sumele de bani obtinute ii erau expediate inculpatului de catre una dintre surorile sale, care se ocupa de partea financiara a activitatii, utilizand diferite sisteme de transfer monetar”, mai arata anchetatorii.

Desi cei doi barbati lasau impresia ca inlesnesc tinerelor practicarea prostitutiei, in baza unei intelegeri de impartire in mod egal a banilor obtinuti, situatia se schimba radica atunci cand ajungeau in strainatate. Membrii gruparii le retineau documentele de identitate, le luau aproape toti banii sub pretextul diferitelor cheltuieli si le cereau sa respecte conditiile oferite de ei, altele decat cele stabilite in Romania.

Procurorii sustin ca atunci cand tinerele refuzau sa mai practice prostitutia in baza intelegerilor initiale, membrii gruparii recurgeau la amenintari si jigniri, precum si la pretinderea unor datorii deja achitate.

Pe 1 septembrie, Tribunalul Braila a respins propunerea de arestare preventiva, punandu-i pe cei patru in libertate, sub control judiciar. DIICOT poate contesta decizia instantei la Curtea de Apel Galati.

In urma perchezitiilor au fost ridicate 11 telefoane mobile, 2 laptop-uri, o tableta, un DVR, inscrisuri si carduri bancare.

Stan Cristian Gica – zis „Moxu” si Gorgovan Aurelian – zis „Ratoi” se numara printre indivizii arestati preventiv, la sfarsitul anului trecut, intr-un dosar de trafic de droguri de mare risc, instrumentat tot de DIICOT Braila. In dosar e vizat si Stanel Lacatus, zis „Corbu”, care nu a fost gasit in timpul perchezitiilor, ci s-a predat dupa aproximativ o saptamana.

Exclusiv – debraila.ro | Stanel Corbu S-A PREDAT! | Liderul gruparii din Lacu-Dulce avea mandat de arestare in lipsa

Comentarii