stiri Braila – debraila.ro

RETETA BRAILEI la fotbal: JUCAM CUM SPUN CAMATARII! | FILMUL procurorilor: jucatori datori, amenintari si meciuri trucate! | Personajele: Rosu, Iosofache, Petcu si Anghel! | MESAJELE de la camatari: „Bag baioneta in tine, ma duc la puscarie!”

O premiera pentru fotbalul romanesc s-a inregistrat la Braila, insa nu pe stadion, ci in birourile procurorilor, unde au ajuns personajele implicate in trucarea unor meciuri, mai exact doi fotbalisti care au evoluat in trecut la Dacia Unirea, dar si doi camatari. In total, 10 persoane au fost audiate!

Desfasurare impresionanta de forte: vineri, la primele ore ale diminetii, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe langa Tribunalul Braila, insotiti de politistii de la inspectoratele de politie judetene Braila, Buzau, Bistrita-Nasaud, Mures si Valcea au efectuat 6 perchezitii domiciliare.

Este vorba despre un dosar in care se fac cercetari cu privire la trucarea unor meciuri de fotbal. Acuzatiile sunte de luare si dare de mita, camata si santaj!

Potrivit procurorilor, fotbalistii Costel Rosu si Gabriel Iosofache ar fi jucat sub capacitatea lor sportiva, in scopul trucarii de meciuri, in sezonul 2017-2018 din Liga a II-a, atunci cand jucau pentru Dacia Unirea.

Tot anchetatorii sustin ca Rosu si Iosofache ar fi devenit „blatisti” pentru ca erau amenintati de camatarii Florin Petcu si Marian Anghel, care i-au imprumutat cu sume de bani. Petcu si Anghel pariau pentru meciurile a caror rezultate le dictau prin cei doi fotbalisti. Sumele pariate ajungeau pana la 3.000 de euro.

Cu Petcu, unul dintre camatari, jucatorii stabilisera si un cod, care sa il puna in tema in legatura cu meciurile. Mai exact, daca meciul putea fi trucat, la incalzire, jucatorii se duceau la poarta si puneau mana pe plasa, iar daca nu se putea, nu se apropiau de poarta.

O serie de conversatii purtate intre Florin Petcu si fotbalistul Costel Rosu prin intermediul aplicatiei Telegram au ajuns pe masa procurorilor:

Petcu: „Eu imi vreau banii inapoi. Si spune-i aluia la care te-ai dus sa ii dai bani la hotel si ca facea ca nu vrea si pana la urma i-a luat cu doua maini ca eu nu vreau 500 de euro inapoi. Eu vreau 770 de milioane si 1.500 de euro inapoi. Sa vanda ma-sa si cu ta-su vaca si caprele. Sa imi bag p*** daca nu imi scoateti banii toti… la puscarie cu voi! (…) Dupa ce te tai pe tine, ma duc singur la procuratura cu biletele, telefonul si baioneta. M-am saturat de voi. M-ati gaurit destul. Am ajuns sa ma imprumut de bani sa pariez. M-am saturat. Nu imi incepe iar cu stocarelile de cote mici ca gaura e prea mare.”

Rosu: „Ti-am zis ca vorbim zilele astea si iti spun ce trebuie sa pui… Trebuie sa vorbim zilele astea.”

Petcu: „Daca ti-am promis ca daca nu incerci sa scoti din banii mei… si cota mare, sa moara Alexandra daca nu vin in tara si te tai, bag baioneta in tine, ma duc la puscarie si te iau si pe tine cu mine. Ca tu m-ai adus in starea asta. Eu nu am jucat la pariuri 41 de ani, sa vedem pe cine crede judecatorul. Eu nu ma imprumut de bani. Am ajuns sa-mi bat sotia din cauza presiunii ca am pierdut toti banii. Rosule, iti mai zic o data. Daca nu incepi sa-mi scoti bani de duminica, si nu cota de 2, eu vin in tara si te tai.” 

Rosu: „Pot sa-ti zic acum ceva, pana nu vorbesc cu toata lumea. Ok?”

Petcu: Dupa ce te-am taiat si te-am lasat paralizat pe toata viata, dau astea la garda. Biletele, convorbirile, telefonul cu contul de Betfair si intram toti la puscarie. In curtea de plimbare te asigur eu ca tu nu poti juca. O sa fii cel mult antrenor, sa stai pe banca. Ca nu mai poti sa joci fotbal.”

Interesant este faptul ca situatia este cunoscuta inca de la sfarsitul anului 2017, cand Alin Panzaru, antrenorul de atunci al echipei Dacia Unirea, i-a numit public pe cei doi fotbalisti „ordinari blatisti” si „nenorociti”, acuzandu-i ca „au inceput sa vanda meciurile”. Mai mult decat atat, colegi de echipa au vorbit despre datoriile pe care jucatorii „blatisti” le-ar fi avut la camatari. Atunci, acuzatiile au dus doar la rezilierea contractelor cu Dacia Unirea.

Comentarii