stiri Braila – debraila.ro

REORGANIZARE la Politia Locala: politisti scosi din birouri | Primarul Dragomir: „Vor fi mai multi politisti in strada!”

Pe strazile din municipiu se vor afla 10 politisti locali in plus fata de efectivul din prezent, o masura care, potrivit primarului Marian Dragomir, este menita sa intareasca increderea cetatenilor in Politia Locala si sa eficientizeze activitatea institutiei. Sesizarile pe linia mentinerii ordinii si sigurantei publice au crescut considerabil de la inceputul anului fata de perioada similara din 2018

Reorganizarea Politiei Locale, aprobata prin votul consilierilor locali municipali, prevede, printre altele, ca trei politisti locali de la Compartimentul Disciplina in Constructii sa treaca la patrulare, in contextul in care media lunara a numarului amenzilor aplicate la nivelul compartimentului este de 4, iar jumatate dintre sanctiunile contraventionale ajung, in cele din urma, sa fie anulate in instanta.

„Situatia operativa din prezent inregistreaza o crestere a solicitarilor in domeniul ordinii publice, referitor in primul rand la petitii, care au crescut cu aproximativ 25% fata de anul 2018. De asemenea, sanctiunile acordate in cazul unor situatii de tulburare a ordinii si linistii publice au crescut cu 15%, iar eu imi doresc, ca si dumneavoastra, ca Politia Locala sa fie eficienta si pliata pe nevoile cetatenilor. A crescut numarul de sesizari ale cetatenilor si asociatiilor de proprietari, care vor o prezenta cat mai mare a politistilor in strada. In prezent, numarul de politisti este limitat de lege la 1 la 1000 de locuitori – intreg efectivul, iar din acest numar sunt cuprinse si activitatile administrative, Contabilitate, Disciplina in Constructii, Inspectia Comericala. Prezenta politistilor este foarte restransa pe strazi. Am facut o analiza a compartimentelor si unde am identificat posturi care puteau fi reorganizate, le-am transformat in Ordine Publica si am castigat astfel 7 postur, iar cu cele 3 vacante de la Ordine Publica, vom avea in total 10 posturi noi la Ordine Publica. Nu e mult, dar sper ca se va simti aceasta crestere”, a declarat Georgica Tanase, directorul executiv al Politiei Locale.

La Compartimentul Disciplina in Constructii a ramas un singur politist din patru, insa activitatea compartimentului, extrem de redusa de altfel, nu va fi afectata, statisticile aratand ca de la inceputul anului au fost inregistrate 72 de sesizari.

„Numarul de sesizari la Disciplina in Constructii a scazut continuu din 2017 incoace. Eu cred ca un singur om poate solutiona 12 sesizari pe luna. De la inceputul anului au fost date cam 3 sanctiuni pe luna”, a mai aratat sursa citata.

Totodata, primarul Marian Dragomir a tinut sa mentioneze faptul ca reorganizarea Politiei Locale a fost apreciata de Politia Municipiului.

„Putem spune intr-adevar ca vor fi mai multi politisti in strada, lucru solicitat de toti brailenii. Cetatenii vor sa vada pe inserat si noaptea politisti locali patruland pe strada, pentru a creste siguranta publica in municipiu”, a conchis edilul.

Comentarii