stiri Braila – debraila.ro

Reliana Bogdan a ramas fara loc de munca | Firma de turism a CJ, care toca banii judetului Braila, a fost DIZOLVATA

La aproape trei ani de la infiintare, „Rocreativ”, firma de turism a judetului Braila, a fost dizolvata, luni, prin votul consilierilor judeteni. Un singur consilier judetean s-a abtinut de la vot, liberalul Vasile Constantin Varga.

Societatea comerciala, o capusa a bugetului Consiliului Judetean, a inregistrat pierderi uriase din martie 2014, cand, prin „bunavointa” lui Gheorghe Bunea Stancu si cu girul consilierilor judeteni din mandatul trecut, Bogdan a preluat-o. Gurile rele spun ca numirea a fost o rasplata pentru ca demisionase din PDL si renuntase la fotoliul de consilier judetean.

„Parerea mea personala este ca s-a plecat din start prost. Am inceput cu promovarea turistica, dar trebuia sa incepem cu comertul. Trebuia sa aducem bani, dupa care sa facem promovare. Noi am inceput invers, am cheltuit bani, dar comertul era 0. (…) Ati crescut vanzarile semnificativ fata de luna mai 2016, dar, daca facem un raport venituri-cheltuieli, inca sunt foarte mici. Nu putem sa mergem in acest stadiu, caci, dupa o analiza concreta contabila, s-ar putea ca aceasta sa fie profitabila dupa 10 ani. Adica sa mai cheltuim niste bani ca sa ajungem cu societatea pe 0. Nu putem tine un SRL doar pentru promovare turistica”, a spus Francisk Iulian Chiriac, presedintele Consiliului Judetean.

Dupa ce sefa „Rocreativ”a prezentat raportul de activitate, in care preciza ca nu a putut indeplini obiectivul principal de activitate al firmei, consilierul judetean Simona Draghincescu (PND) a propus dizolvarea societatii tocmai pentru acest aspect. Bogdan a declarat ca pentru a indeplini obiectivul principal de activitate trebuia sa aiba active in patrimoniu, cum ar fi Hotelul Tineretului, aflat oricum in paragina.

„Constat ca am CJ a facut o societate comerciala care are un capital social de 500.000 de lei, din care a cheltuit 247.425 de lei ca sa nu se intample nimic mare lucru. (…) Am vazut ca doamna director a spus singura in raport ca obiectivul de activitate al societatii nu s-a putut indeplini. Din punct de vedere al legii 31, art. 227, alin. b, societatea trebuie dizolvata. (…) Sunt pentru dizolvarea acestei societati”, a comentat Draghincescu.

Presedintele CJ a solicitat, cu acordul consilierilor judeteni, ca aparatul de lucru al institutiei sa pregateasca pentru sedinta consiliului din aprilie o propunere de infiintare a unui Serviciu de Utilitate Publica, care sa preia activitatea „Rocreativ”.

Potrivit raportului de activitate al sefei turismului brailean, pe anul trecut, au fost inregistrate la 31 decembrie 2016 pierderi de 121.010 lei. Peste 53.000 de lei s-au cheltuit pentru salarii.

Cand vine vorba de venituri situatia este dezastruoasa. Doar 33.503 lei fara TVA au intrat in pusculita „Rocreativ” pe forte proprii, dintre care 7.538 de lei din evenimentele organizate pe nava „Ovidiu”, proprietatea Consiliului Judetean.

Comentarii