stiri Braila – debraila.ro

Regizorul Afrim: „Primarul Dragomir stie oare care sunt preturile biletelor la teatru raportat la somajul din Braila?”

Radu Afrim, unul dintre cei mai cunoscuti regizori romani de teatru la nivel mondial, afirma, intr-o postare pe o retea de socializare, ca pretul unui bilet la piesa pe care a scris-o si regizat-o, „Suntrack. In cautarea timpului pierdut intr-un oras cu soare”, este mult prea mare pentru un oras ca Braila. Spectacolul lui Afrim este dedicat Brailei si va deschide Festivalul „Zile si nopti de teatru la Braila”.

„Teatrul din Braila e in situatia (dramatica) in care in ultimii ani si-a pierdut publicul. Pe cel tanar fara doar si poate. Preturile, domnule Lucian Sabados (n.r. managerul Teatrului „Mara Filotti”), nu sunt nici pentru liceeni si nici pentru Braila. De la 33 (la spectacolul meu) la 44 de lei (la nu-sh-ce cantareata cheala de bucarest). Sincer ma indoiesc ca publicul pentru care am facut eu spectacolul se va bucura de el la preturile astea. Domnule director Sabados eu nu vreau o sala plina de snobi si invitati de „specialitate”. Eu vreau acest public caruia ii e ingradit accesul in sala datorita preturilor triste”, a precizat regizorul.

Afrim s-a intrebat in postarea citata daca primarul Marian Dragomir, „care propunea relansarea teatrului pe faleza si care se pare ca se gandeste la publicul teatrului, in felul lui”, stie care sunt preturile biletelor „raportat la salariile/somajul din Braila”.

Comentarii