stiri Braila – debraila.ro

Razii in tot judetul, inclusiv de 1 aprilie | Peste 680 de persoane au fost legitimate si peste 400 de soferi au fost trasi pe dreapta

Politistii braileni au actionat, weekend-ul trecut, pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, precum si pentru mentinerea climatului de liniste si siguranta publica.

Astfel, in zilele de 31 martie si 1 aprilie, politisti de ordine publica, de la rutiera, de investigatii criminale, de investigare a criminalitatii economice, precum si de la politiile orasenesti si sectiile de politie rurala arondate, impreuna cu luptatori de la actiuni speciale, au actionat in municipiu si in localitatile din judet.

Politistii au verificat 38 de societati comerciale si 10 producatori particulari, au legitimat 681 de persoane, dintre care 34 au fost controlate corporal sumar, si au oprit in trafic 414 autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 79 de soferi.

Totodata, au fost constatate 149 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de peste 40.000 de lei.

Dintre amenzile aplicate, 136 au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 8 conform Legii 61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 2 conform Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar 3 la alte acte normative.

Ca masuri complementare, oamenii legii au retras 2 certificate de inmatriculare, au retinut un permis de conducere si au confiscat produse alimentare in valoare totala de 140 de lei (icre, salam, iaurt, cornuri).

Comentarii