stiri Braila – debraila.ro

RAZBOI intre presedintele CJ si prefect | Chiriac spune ca Boboc asculta pe la usi: „Avea urechea la usa salii mari! A transformat institutia intr-o organizatie PNL” | Boboc: „Daca explic, m-as cobori la fel de jos. Vrea sa se certe cu cineva si n-are cu cine” | Comitetul pentru Situatii de Urgenta, un alt subiect de disputa intre cei doi

Razboi al declaratiilor intre Francisk Iulian Chiriac (foto stanga), presedintele Consiliului Judetean si Catalin Boboc (foto dreapta), prefectul judetului. Atacuri ironice si acuzatii grave au venit dintr-o parte si alta, dupa ce, intr-un text publicat pe retelele de socializare, Chiriac a relatat faptul ca Boboc asculta ce se discuta intr-o sedinta a Consiliului Judetean, aflandu-se la usa, in afara salii.

Mai exact, seful judetului sustine ca, la sfarsitul saptamanii trecute, in timpul sedintei Consiliului Judetean, prefectul Boboc ar fi fost lovit cu usa de un consilier judetean, care l-a surprins in timp ce „avea urechea la usa salii mari”.

„SENZATIONAL!!! Prefectul judetului Braila, Catalin Boboc, „lovit cu usa” de un consilier judetean. Cum s-a putut intampla asta, va intrebati, nu? Pai, domnul prefect avea urechea la usa salii mari a CJ Braila, ca sa asculte sedinta de consiliu, in conditiile in care are invitatie pentru a participa la sedinte direct din sala, nu din afara salii Prefectul este bine, nu e ranit, iar dupa „incident” s-a intors in birou, nu si-a facut aparitia la sedinta, probabil de rusinea colegilor dansului care au confundat sedinta consiliului cu Circul Globus. Consilierul care l-a surprins pe Catalin Boboc a declarat: <<Am iesit din sedinta si am dat ochi in ochi cu domnul prefect, acesta statea si radea. Radea de circul pe care il faceau colegii dansului in plenul sedintei>>”, a precizat Chiriac.

Chiriac: „Ar trebui sa fim mai obrazati!”

Si presedintele Consiliului Judetean nu s-a oprit aici. In cadrul unei conferinte de presa, Francisk Iulian Chiriac l-a descris pe Boboc ca fiind „umbra domnului Danaila” (n.r. Alexandru Danaila, presedintele Consiliului Judetean), acuzandu-l ca „a transformat Prefectura intr-o organizatie locala PNL”.

Mai grav este faptul ca seful CJ afirma faptul ca prefectul nu l-ar fi invitat „la unele intalniri privind coronavirus”, desi Chiriac este, potrivit legii, vicepresedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

„Umbra domnului Danaila este domnul Catalin Boboc, asumat prefect PNL, care a transformat Prefectura judetului Braila intr-o organizatie locala PNL. Nu este admisibil ca eu, in calitate de presedinte al CJ, vicepresedinte in Comitetul Situatiilor de Urgenta, sa nu fiu chemat la unele intalniri privind coronavirus. Ne ascundem dupa degete? Sa inteleg ca isi asuma ei, pana la urma, toata aceasta nenorocire, sa-i spunem, la nivel mondial? Nu trebui cu totii sa fim oameni cerebrali si sa gandim solutii pentru a rezolva aceasta problema? S-a gandit oare domnul Catalin Boboc sa luam niste masuri la nivel judetean, sa vedem, pe langa masurile la nivel national, astfel incat sa protejam cat mai mult brailenii? Raspunsul este nu! Daca facem doar conferinte de presa de a ne asuma, de a vedea cine este cel mai tare, nu este corect! Ar trebui sa fim mai obrazati, mai responsabili si sa ne gandim mai putin la lupta politica si mai mult la bunastarea brailenilor”, a declarat sursa citata.

Boboc: „Nu mi se pare corect si mi se pare foarte grav!”

De cealalta parte, prefectul Catalin Boboc neaga categoric faptul ca nu l-ar fi invitat pe Chiriac la sedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, vorbind despre faptul ca presedintele Consiliului Judetean se afla in campanie electorala.

„In aceasta saptamana (n.r. saptamana trecuta) au avut loc 4 sedinte ale Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta si doua intalniri cu cele mai importante institutii cu responsabilitati in acest domeniu. La toate aceste 6 intalniri, daca n-a fost prezent domnul Chiriac personal, a fost prezent un reprezentant al Consiliului Judetean, respectiv domnul Epureanu (n.r. vicepresedintele CJ). Eu va spun ca i-am vazut personal la fiecare dintre cele 6 intalniri. A fost invitat la toate intalnirile. Domnul presedinte poate sa declare ce vrea dansul… prezentele la sedintele Comitetului pentru Situatii de Urgenta se semneaza pe convocator. Intrebati-l de ce face aceste declaratii! Toate convocarile le-au facut cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si nu-mi imaginez ca cineva de acolo scoate sau adauga pe cineva. Mai mult decat atat, domnul primar (n.r. Marian Dragomir), chiar daca nu este membru al Comitetului pentru Situatii de Urgenta – dansul personal sau altcineva au fost prezenti, pentru ca au fost invitati. Cred ca o singura data nu a venit domnul Dragomir, in rest a venit fie domnul Dragomir, fie domnul viceprimar Jantea. (…) Daca dansul  (n.r. Chiriac) alege sa-si faca campanie, ca a intrat in campanie, in raport cu mine, cu institutia pe care o reprezint, cu CJSU este fix problema dansului. Da, nu mi se pare corect si mi se pare foarte grav! Daca dansul asa alege sa gestioneze situatia… sa trateze la modul asta subiectul”, a explicat Boboc.

Prefectul a comentat, in cadrul unei conferinte de presa, si episodul ascultatului la usa salii in care se desfasura sedinta Consiliului Judetean, insa nu la fel de amplu. „Daca explic, m-as cobori la fel de jos”, a mentionat reprezentatul Guvernului Orban in judet. 

Totusi, Catalin Boboc nu a ratat ocazia de a-l „intepa” pe Chiriac, facand referire la scandalurile care au loc in mai fiecare sedinta de Consiliu Judetean, din 2016 incoace.

„As vrea sa verific, inainte sa raspund, daca acea postare este a domnului presedinte sau este un fake. Ma surprinde! (…) Domnul presedinte al CJ si domni de la diverse partide sunt in campanie si e fix problema lor. Le urez succes! Institutia Prefectului se ocupa cu altceva. (…) Domnul Chiriac vrea sa se certe cu cineva si n-are cu cine. E fix problema dumnealui! Nu vreau sa ma bag in institutia dumnealui, dar daca dansul este obisnuit sa se certe din sedintele de Consiliul Judetean, eu incerc sa reprezint altfel aceasta institutie, nu sa intru in astfel de polemici. Din punctul meu de vedere, eu am de discutat institutional cu domnul presedinte Chiriac, nu am de gand sa intru in polemica cu presedintele Consiliului Judetean. (…) Mi s-ar parea ca daca explic cum, pe unde, la cati metri eram sau ce faceam sau ce cautam pe-acolo, prin zona, m-as cobori la fel de jos cu postarea si cu raspunsul domnului Chiriac – si nu-mi propun asta. Din nefericire, stiti ca daca nu treceam prin fata salii de sedinte, trebuia sa trec prin fata usii dansului de la cabinet, ca altfel nu aveam cum sa ajung in birou. Nu m-am gandit sa astept in masina pana cand termina dansii sedinta care da, recunosc, trecand la 10 metri, mi-a atras atentia o voce… feminina cred ca era, care facea scandal. Dar, ma rog, nu e treaba mea”, a conchis prefectul.

In urma cu doar cateva saptamani, Chiriac si Boboc s-au contrat public si pe tema infiintarii Centrului specializat de orientare, supraveghere si sprijinire a reintegrarii sociale a copilului, destinat minorilor care au savarsit o fapta penala si nu raspund penal. Atunci, seful CJ l-a „rugat” pe prefect „sa nu-si mai aroge ideea acestui proiect”, dupa ce intr-un comunicat de presa al Institutiei Prefectului se vorbea despre faptul ca Boboc „a considerat necesara urgentarea infiintarii unui astfel de centru”.

Francisk Iulian Chiriac a tinut sa sublinieze faptul ca centrul pentru micii infractori va functiona in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, institutie aflata in subordinea Consiliului Judetean.

In replica, Boboc a aratat ca a vorbit despre „cooperare” intre institutii cu privire la respectivul centru: „Cooperare, nu concurenta, asta ziceam, dar poate ma fac mai greu inteles…”

Comentarii