stiri Braila – debraila.ro

Radu Andrei, cel mai medaliat elev al Brailei: ARGINT la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Intr-un singur an, Radu Andrei, elev in clasa a XII-a la Colegiul National „Nicolae Balcescu”, a reusit sa-si adauge in impresionantul palmaresc inca patru medalii internationale, trei de aur (Olimpiada Internationala de Fizica si Romanian Master of Physics) si una de argint.

Cea mai recenta este cea de argint, obtinuta, in urma cu doar cateva zile, la Olimpiada  Internationala de Astronomie si Astrofizica, care s-a desfasurat in Thailanda, in perioada 12-20 noiembrie. Peste 200 de elevi din 46 de tari au participat la competitie, echipa Romaniei, din care braileanul a facut parte, reusind sa adjudece doua medalii de argint, doua de bronz si o mentiune.

Elevul de la „Balcescu”, care participa inca din clasa a III-a la concursuri si olimpiade scolare de informatica, fizica, matematica sau astronomie, invata inclusiv dupa cursuri universitare.

In 2016, Andrei a fost medaliat cu aur la Olimpiada Internationala de Astronomie (Bulgaria) si cu bronz la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica (India). Cu trei ani in urma, in 2014, a adus Romaniei o medalie de argint la Olimpiada Internationala de Astronomie (Kargastan).

 Foto: adevarul.ro

Comentarii