stiri Braila – debraila.ro

PSD, in campanie electorala la podul de la Braila | Cuc, ministrul pe care il urechea Tudose, intrebat de finantarea europeana: „Suntem romani adevarati. Guvernarea PSD serveste Romania asa cum trebuie”

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a vizitat, vineri, santierul podului suspendat peste Dunare de la Braila, insotit de Narcis Neaga, seful Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar si de presedintele Organizatiei Judetene PSD, senatorul Ion Rotaru. Inainte de a ajunge printre utilajele care lucreaza pe malul brailean al fluviului, Cuc a oferit jurnalistilor un raspuns cu iz electoral atunci cand a fost intrebat daca Guvernul a trimis Comisiei Europene cererea de finantare pentru pod.

Vizibil iritat, ministrul a vorbit despre „romani adevarati” si „guvernarea PSD care serveste Romania asa cum trebuie” , lansand totodata un atac subtil la fostul premier Mihai Tudose (ProRomania). Cuc a evitat sa spuna clar daca a trimis sau nu cererea de finantare, criticand Comisia Europeana.

„Am spus-o de nenumarate ori, cred ca avem nevoie de romani adevarati care sa fie la Bruxelles si nu de romani doar care sa boicoteze si sa spuna tot timpul ca Romania nu indeplineste anumite conditii ca sa poata accesa fonduri europene. In 2017, Guvernul PSD, inca de cand eram ministru, si-a asumat scoaterea la licitatie, proiectare si executie, a podului de la Braila. (…) Am avut o discutie si cu fostul prim-ministru Tudose, care mi-a spus la vremea aia: <<Razvane, daca scoti podul de la Braila, esti prietenul meu cel mai bun!>>. Eu am scos podul, prietenia a ramas de vazut cum s-a decurs mai departe. (…) Finantarea podului nu este o problema, obiectivul e oricum in linie dreapta. Se va asigura finantarea, fie din fonduri europene, fie din bugetul de stat. Este un proiect pe fonduri europene… cei de la Comisia Europeana nu trebuie sa ne mai cerara 1000 de lamuriri legate de incarcarea traficului pe acest obiectiv. Asta e problema care s-a adus in discutie. Ati avut premier de la Braila, care putea rezolva aceste probleme, are o legatura foarte buna cu doamna Cretu (n.r. Corina Cretu, comisar european pentru politica regionala). Eu imi amintesc ca doamna Cretu iesea tot  timpul si spunea ca Romania nu are proiecte. Uite, ca Romania are proiecte. Cei care sunt acolo trebuie sa se bata si ei pentru proeictele astea. Daca mereu stam cu capul plecat cand mergem acolo (n.r. la Bruxelles) si nu ne batem sa aratam ca sunt proiecte necesare pentru Romania, nimeni nu ne vada bani. Guvernul PSD se bate pentru Romania. Unii de la Comisia Europeana contesta gradul de incarcare a traficului pentru acest obeictiv. Suntem romani adevarati, guvernarea PSD este o guvernare care vine sa sprijine infrastructura si sa serveasca Romania asa cum trebuie. Nu e tarziu pemtru depunerea cererii de finantare”, a declarat Cuc.

Cateva minute mai tarziu, pe santierul podului, ministrul Transporturilor a revenit asupra subiectului finantarii din fonduri europene a podului suspendat peste Dunare, insa in cu totul alti termeni.

„Ne zbatem ca sa obtinem finantarea asa cum trebuie. Ea se va obtine”, a mai daugat sursa citata.

Razvan Cuc a fost ministrul Transporturilor si cand la Palatul Victoria se afla Mihai Tudose. Atunci, fostul premier l-a certat si ironizat de mai multe ori pe Cuc, in sedintele de guvern, pentru ca in cele din urma sa il inlocuiasca.

Comentarii