stiri Braila – debraila.ro

Provocau pene de cauciuc si apoi ii talhareau pe soferi! Grupare din Bulgaria, „atacuri” si la Braila

O grupare infractionala din Bulgaria, specializata in talharii, distrugeri si furturi calificate, care a actionat si in judetul Braila, a fost destructurata dupa o ancheta derulata aproape zece luni in colaborare cu politistii din tara vecina.

La sfarsitul lunii aprilie, ofiterii de politie din Constanta si Arges, sub coodonarea Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, au depistat trei cetateni bulgari banuiti ca ar fi provocat pene de cauciuc, pentru a sustrage bani din mai multe masini.

Cetatenii straini au fost prinsi in flagrant in comuna argeseana Maracineni, in timp ce incercau sa fuga de la locul faptei, dupa ce au furat dintr-un autoturism o borseta in care se afla suma de 6.000 de lei.

“In perioada iulie 2015 – aprilie 2016, suspectii ar fi comis mai multe infractiuni de talharie, distrugere si furt calificat, pe raza judetelor Constanta, Galati, Braila, Buzau, Olt si Arges, iar ulterior s-ar fi ascuns in Bulgaria. Barbatii ar fi actionat, cu precadere, in parcarile unor complexe comerciale. In timp ce conducatorii auto remediau penele de cauciuc provocate de cei in cauza, acestia ar fi sustras bani sau bunuri de valoare din vehiculele lasate nesupravegheate si neasigurate”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Talharii au fost dusi in fata judecatorilor, care au dispus arestarea lor preventiva pentru 30 de zile.

La cercetari au participat si ofiterii din cadrul structurilor de investigatii criminale din Galati, Braila si Buzau.

Pentru a nu ajunge victime ale indivizilor care actioneaza prin astfel de metode, oamenii legii le recomanda cetatenilor sa fie atenti in momentul in care coboara din masini pentru a remedia defectiuni si sa nu lase la vedere bunuri de valoare.

Comentarii