stiri Braila – debraila.ro

Profesoara din Mihai Bravu care a venit beata la ore si-a primit pedeapsa: 15% din salariu | Seful ISJ: „Trebuie inteleasa si din punct de vedere personal”

Profesoara de la scoala din localitatea Mihai Bravu, care, la sfarsitul anului trecut, a venit in stare de ebrietate la orele de curs, a fost sanctionata de Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant din comuna Victoria, la finalizarea anchetei. Cadrul didactiv va ramane fara 15% din salariu pe o perioada de trei luni, potrivit inspectorului scolar general Viorel Botea. 

„Colegii de la Mihai Bravu au dat un verdict. La urmatoarea abatere ii va fi desfacut contractul de munca. Am solicitat in mod expres conducerii scolii sa ii acorde sprijin psihiologic doamnei. Intr-adevar, pot spune ca are probleme personale destul de grave, care au determinat-o sa aiba un anumit comportament, nu tocmai corespunzator. Daca doamna profesoara nu isi va revizui comportamentul, scoala va trece la urmatoarea masura”, a declarat Botea.

Pe 15 noiembrie 2019, profesoara de limba franceza, care emana halena alcoolica, a fost dusa de directorul scolii la sediul Politiei din orasul Insuratei, unde a suflat in fiola. Rezulatul a aratat faptul ca femeia se afla aproape in coma alcoolica, avand o alcoolemie de 1,18 mg/l in aerul expirat.

La cateva zile dupa incident, cadrul didactic a intrat in concediu medical.

Comentarii