stiri Braila – debraila.ro

Procurorii cerceteaza carnagiul din statia de autobuz: „A incercat sa evite impactul cu un autoturism si a virat brusc stanga”

Parchetul de pe langa Judecatori Braila a deschis dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa chiar in ziua in care cinci persoane si-au pierdut viata in carnagiul din statia de autobuz de la TUG.

„Pe data de 4 aprilie, o echipa complexa, formata din ofiteri criminalisti si ofiteri de politie rutiera, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatorie s-a deplasat la locul accidentului, pentru a efectua cercetarea”, a anuntat Parchetul General.

Procurorii sustin, conform cercetarilor preliminare, ca soferul a intrat in statia de autobuz pentru ca, atunci cand circula pe contrasens, „cu viteza excesiva”, a incercat sa evite impactul cu autoturismul care intrase pe Soseaua Ramnicu Sarat de pe strada Comuna din Paris, virand brusc stanga.

„Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, si i-au fost recoltate probe biologice de sange si urina, in vederea stabilirii alcoolemiei si/sau a consumului de substante cu efect halucinogen”, a mai precizat sursa citata.

Reamintim faptul ca, in cursul zilei de marti, soferul le-a spus jurnalistilor, de pe patul de spital, ca nu s-a drogat, desi testele efectuate la Spitalul Judetean arata contrariul. Verdictul final va veni de la Bucuresti, de la Institutul National de Medicina Legala.

Comentarii