stiri Braila – debraila.ro

Primii ALEȘI LOCALI care SE RUP de PNL-ul lui Popa, înainte de alegeri: primarul comunei Salcia Tudor și consilierul județean Dorobanțu, fost primar la Victoria, candidează din partea AUR. Ce acuzații aduc cei doi liberali

Liberalii au pierdut un primar de comună și un consilier județean. Astfel, doi liberali cu ștate vechi, Florin Moroiu – primar al comunei Salcia Tudor și Stăvarel Dorobanțu – consilier județean și fost primar al comunei Victoria au părăsit PNL Brăila și s-au alăturat echipei AUR.

Moroiu și Dorobanțu au făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și omul de afaceri Florin Cîrligea, de asemenea fost membru PNL, în prezent lider al AUR Brăila. 

„Eu le mulțumesc celor doi colegi. Noi am fost colegi și în PNL! Mai sunt și alții, și consilieri locali, și consilieri comunali”, a subliniat Cîrligea, care, la rândul lui, a plecat din PNL după o lungă luptă internă cu deptatul Alexandru Popa, care a preluat conducerea liberalilor după 2020. 

Sunt primele plecări din PNL după ce Popa, președintele PNL, a demarat o acțiune agresivă de a „cumpăra politic” mai mulți membri PSD, în ciuda discursului anti-PSD pe care îl afișează în fața electoratului. Astfel, mai multi PSD-iști au devenit liberali peste noapte: primarii comunelor Chiscani, Viziru și Galbenu, deputatul George Paladi, consilierul județean Daniela Bordea, viceprimari ai unor comune sau Alexandru Micu, fost director ECO și activist de partid în perioada Bunea Stancu-Simionescu. 

„Mi-am ales altă echipă și plec pe alt drum”

Moroiu și Cîrligea

Florin Moroiu de la Salcia Tudor spune că a părăsit PNL pentru că, în baza unui sondaj de opinie care ar fi prezentat date false, deputatul Popa l-a înlocuit cu un alt candidat pentru alegerile locale de peste două luni de zile, deși este primar în funcție. Paradoxal, Popa a vrut sa-l scoată pe Moroiu din cursa pentru Primăria Salcia Tudor pentru un candidat care poartă același nume de familie, cei doi fiind verișori.

„Divergența a fost un sondaj. Am vrut să mă retrag, însă sondajul nu mi s-a părut a fi corect. Am vorbit și eu cu lumea prin sat. Știu ce am făcut în comună de 12 ani de zile. Ori câștig, ori pierd! Pentru mine, gesturile de omenie și onestitate sunt mai de preț. A fost acel sondaj al PNL și lumea mă întreba de ce mă retrag. Nu mai mă retrag și continui cu acest partid. Nu am luat pe nimeni din echipa PNL, ci am venit singur. Mi-am ales altă echipă și plec pe alt drum. Voi candida din partea AUR! Până acum nu am migrat în niciun partid”, a declarat primarul comunei Salcia Tudor.

„Mitescu continuă cu PSD-PNL la Victoria”

De cealaltă parte, consilierul județean Stavarel Dorobanțu, fost primar la Victoria până în 2020, susține că întreaga organizație comunală PNL din Victoria l-a urmat la AUR, în contextul în care, cu girul lui Alexandru Popa, în PNL a fost adus Daniel Dimache, viceprimarul PSD al comunei Victoria. Astfel, PSD-istul Dimache va candida din partea PNL pentru fotoliul de primar.

Dorobanțu mai afirmă că cel care a orchestrat „PSD-izarea” organizației PNL din comuna Victoria este notarul Marius Mitescu, adus în PNL de Popa. 

„Nu mă împac cu politica lui Mitescu, responsabilul PNL pe zona Însurăței-Victoria. Eu am 24 de ani ca liberal, Mitescu are câteva luni și deja ia măsuri în acest partid. A venit și așa a zis el, că ar fi bine să fie un PSD-ist candidat. Mitescu continuă cu PSD-PNL la Victoria”, a conchis proaspăt desemnatul candidat AUR la Primăria Victoria.

Astfel, primarul Moroiu va candida din partea AUR pentru un nou mandat la Salcia Tudor, iar consilierul județean Dorobanțu se va bate pentru Primăria Victoria. 

Comentarii