stiri Braila – debraila.ro

Primarul: „Sa-mi arate si mie brailenii orase unde nu exista maidanezi pe strada”

Primarul Aurel Simionescu a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca problema maidanezilor de pe strazi este una nationala, nu locala, aratand ca legislatia nu permite Primariei sa se implice altfel decat o face si in prezent.

„Atat timp cat lucrurile raman in aer, cat asociatiile iubitorilor de animale contesta in cascada hotararile de guvern, normele metodologice, orice se poate contesta, atat timp cat daca trecem la un format de eutanasiere, daca trecem la un format de strangere de pe domeniul public a cainilor, avem plangeri penale, atat timp cat partea de sterilizare nu s-a bucurat de mare succes in randul cetatenilor, atata vreme cat in momentul in care am discutat despre adoptii au fost 10 adoptii in 2 ani de zile, lucrurile nu vor putea fi rezolvate. Se va diminua incet-incet numarul cainilor comunitari, dar daca discutam despre a nu mai exista caini pe strada, nu se va intampla”, a spus edilul.

Simionescu a mai precizat ca nu a vazut orase din Romania in care sa nu existe caini fara stapan: „Sa-mi arate si mie brailenii orase unde nu sunt caini pe strada!”

Comentarii