stiri Braila – debraila.ro

Primarul nu e de acord ca politistii locali sa asigure paza in scoli, propunerea prefectului Boboc | Planul lui Dragomir: “Nu paza elevilor in interiorul scolii rezolva situatia, ci eliminarea infractorilor din zona scolilor si din oras”

Primarul Marian Dragomir a anuntat, miercuri, pe o retea de socializare, ca “nu paza elevilor in interiorul scolii” rezolva situatia incidentelor violente ale caror victime sunt elevii.

Edilul i-a raspuns astfel prefectului Catalin Boboc, care a propus ca politistii locali sa asigure paza in unitatile de invatamant.

Dragomir sustine ca “actiunea in aparare de tipul “pazei de frica infractorilor” nu va rezolva problema”.

“ELIMINAREA INFRACTORILOR din zona scolilor si oras REPREZINTA SOLUTIA EFICIENTA care ne ofera siguranta!!! Politia Nationala, Jandarmeria si Politia Locala intensifica in aceasta perioada monitorizarea zonelor din jurul unitatilor de invatamant. Consider ca prezenta echipelor comune ale celor 3 institutii in zonele cu risc ridicat conform prevederilor legale va elimina elementele infractionale din zona scolilor si va avea un impact pozitiv. Efectivele reunite ale celor 3 institutii publice: Politia Nationala, Jandarmeria si Politia Nationala pot asigura linistea unui oras (…) Consider obligatorie interventia in forta a Politiei Nationale, Jandarmeriei si Politiei Locale pentru a-i determina pe infractori sau instigatori sa inteleaga ca daca nu le-a placut scoala la timpul potrivit nu le va face bine sa revina pentru a-i deranja pe altii”, a precizat sursa citata.

Totodata, primarul Dragomir facut un apel public la braileni, solicitand sprijinul cetatenilor “prin transmiterea de imagini si/sau informatii (imagini, nume sau porecle, zonele frecventate, intervale orare, etc) privind persoanele care comercializeaza substante intezise (etnobotanice, droguri), constituie grupuri infractionale, etc, catre Politia Nationala”.

Edilul a publicat si mai multe fotografii realizate in fata Colegiului National “Gh. M. Murgoci”, in care Dragomir apare discutand cu elevi.

Prefectul i-a propus primarului Dragomir ca politistii locali sa asigure paza in scoli | „Imi doresc sa imbratiseze sugestia mea si sa gandeasca un mod de aplicare cat mai eficient”

Legea cutitului, la Braila: elev intepat cu un cutit si talharit pe Calarasilor | Unul dintre agresori are doar 10 ani

 

 

Comentarii