stiri Braila – debraila.ro

Primarul, MESAJ pentru brailenii nemultumiti de asfaltari: „Nu vom plati niciodata lucrari facute de mantuiala. Constructorii au refacut lucrarile de proasta calitate pe banii lor”

„Nu vom plati niciodata lucrari facute de mantuiala si nu vom da banii pana cand ele nu vor fi la standardul corect” –  este mesajul pe care primarul Marian Dragomir a tinut sa il transmita cetatenilor care au reclamat, in special pe retelele de socializare, modul in care se desfasoara lucrarile de asfaltare pe unele strazi din municipiu.

Cat despre ritmul greoi in care s-a actionat in unele zone, edilul afirma ca lipsa acuta de forta de munca autohtona in domeniu este principalul vinovat, tinand cont ca firmele de constructii au adus pe santiere, in ultima perioada, muncitori din tari asiatice pentru a evita blocajele.

„Am avut niste intalniri foarte dure cu societatile respective. Am vazut ca in ultima perioada foarte multi cetateni au sesizat, cu buna dreptate sau in mod total eronat, anumite chestiuni care se intampla la lucrari din Braila. Atunci cand oamenii mi-au trimis un mesaj privat si am observat acest lucru, am luat atitudine de fiecare data. Vreau sa fac o mentiune foarte importanta: indiferent de sesizarea unei persoane sau de lipsa sesizarii, nimeni din Primarie nu va receptiona o lucrare de proasta calitate. Avem nenumarate dovezi in acest sens: toti constructoriu care au lucrat cu noi au refacut acele lucrari pe banii lor, pe cheltuiala lor exclusiva, pana cand s-au incadrat in standardele de calitate. Aceste lucruri se pot vedea si la strada Sebesului, unde au fost fortati de noi sa ridice capacele de canalizare la cota, acelasi lucru se va intampla si pe strada Chisinaului, unde nu se va deconta nici macar un centimetru de asfalt pana cand toate capacele nu vor fi ridicate la cota. Constructorul a inteles aceste aspecte, a recunoscut ca angajatii lui nu au procedat corect, i-a obligat sa respecte procedura tehnica si i-a sanctionat. Nicio astfel de lucrare nu va fi receptionata de Primarie”, a precizat primarul Dragomir.

Totodata, sursa citata a mai adaugat faptul ca, in ciuda zvonurilor care circula pe retelele de socializare, Primaria nu face plati firmelor care castiga licitatiile inainte de finalizarea lucrarilor: „In mandatul meu, nicio societate care lucreaza cu Primaria nu a primit nici macar un leu in avans! Primaria nu plateste angajatii societatilor la ora, ci la lucrare, atunci cand lucrarea e la standarde de calitate.”

Comentarii