stiri Braila – debraila.ro

Primarul: „Inspectoratul Scolar nu se mai preocupa de starea invatamantului brailean. Discutam noi cu directorii de scoli si excludem ISJ”

Refuzul inspectorului scolar general de a comunica cu administratia locala despre situatia unitatilor de invatamant inainte de inceperea anului scolar a dus la o situatie fara precedent in invatamntul brailean. Declaratiile politice ale inspectorului scolar general Catalin Canciu (foto), dar si controversatele numiri de directori de scoli, au aprins fitilul unui scandal care nu pare sa se lase stins usor.

Primarul Marian Dragomir a afirmat ca Inspectoratul Scolar Judetean „nu se mai preocupa de nevoile scolii”, afirmand ca municipalitatea va comunica direct cu scolile, prin intermediul directorilor, excluzand inspectoratul.

„Poate domnul Canciu ar trebui sa se uite in trecut si sa vada membru al carui partid a fost. In ultima perioada au inceput sa vina la Primarie, pentru finantare, foarte multi directori de scoli care au diverse probleme sau nevoi. Asta inseamna ca primarul are in continuare dialog cu scoala, prin directori, iar ISJ s-a autoexclus. ISJ face doar numiri la scoli, nu se mai preocupa de starea invatamantului brailean, de felul in care arata scoala, de nevoile scolii. Nu e nicio problema! Discutam noi cu directorii de scoli, discutam noi cu Inspectorarul pentru Situatii de Urgenta pentru a rezolva o varianta mai ieftina a autorizatiilor care trebuie sa obtina. Trimitem noi, Primaria, adresa fiecarei scoli, excludem ISJ, dar noi Primaria ne facem treaba. Pe mine nu ma intereseaza cine e inspector, ci sa am dialog cu directorii de scoli. Punct!”, a declarat Marian Dragomir.

Inspectorul scolar general Catalin Canciu a numit mai multi directori si directori adjuncti la licee, scoli gimnaziale si gradinite, printre care si numerosi profesori care au candidat la alegerile locale pe listele ALDE, in conditiile in care adjunctul lui Canciu este fratele sefei ALDE, Daniela Radulescu. Mai mult decat atat, inspectorul scolar general a mentionat ca „lista ALDE la alegerile locale a fost cea mai respectata”.

Comentarii