stiri Braila – debraila.ro

Primarul Dragomir: „Vreau sa promovam mai mult teatrul, actul de cultura si nicidecum maneaua”

Primarul Marian Dragomir a declarat, in cadrul unei conferinte de presa la care a participat si Lucian Sabados, managerul Teatrului „Maria Filotti”, ca nu renunta la initiativa privind teatrul stradal si ca va avea, in perioada urmatoare, o discutie cu actorii de la TMF, pentru a stabili de comun acord cum se pot implica in acest proiect.

„Am avut o discutie cu domnul director (n.r. Lucian Sabados), care mi-a explicat ce inseamna teatrul dramatic, ce inseamna piesele pe care ei le fac, ce presupune din punctul lor de vedere o reprezentare in strada. Urmeaza sa avem o discutie si cu actorii, pentru ca nu vine niciodata primarul sa impuna o piesa sau un anumit tip de spectacol. Sunt lucruri pe care le facem de comun acord. Pana cand vom alege impreuna cu actorii, chiar la propunerea lor, o perioada, un tip de piesa, vom aduce trupe de teatru din alte orase, care sunt specializate pe tipul acesta de teatru”, a spus Dragomir.

Edilul a mai adaugat ca prin initiativa privind teatrul stradal nu doreste sa oblige sau sa impuna ceva anume actorilor de la TMF, ci sa promoveze „teatrul, actul de cultura si nicidecum maneaua”.

Comentarii